nieuws

Bakkerij Vroeg in Bunnik maanden dicht na brand

Nieuws

Bakkerij Vroeg in Bunnik maanden dicht na brand
Foto's: Marcel van Hoorn.

Bakkerij en restaurant Vroeg in Bunnik is waarschijnlijk maanden gesloten na een forse brand. De keuken van het bedrijf is volledig uitgebrand. Het personeel en de tientallen gasten die aanwezig waren, konden op tijd de monumentale boerderij verlaten.

Vanwege moederdag zat restaurant Vroeg in het begin van de middag goed vol toen de brand ontstond, vermoedelijk in de afzuiginstallatie. Alle gasten zijn door het personeel snel naar buiten gedirigeerd.

Keuken volledig in as gelegd

Vervolgens grepen de vlammen snel om zich heen en werd uiteindelijk de keuken volledig in de as gelegd. Het restaurant kon wel worden gespaard. Door de snelle aanwezigheid van de brandweer werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar de rieten kap van de monumentale boerderij uit 1599.

Aanzienlijke schade

Wanneer Vroeg weer open kan is nog niet bekend, maar volgens eigenaar Hans Kempers zal dat niet heel binnenkort zijn. ‘De schade is aanzienlijk’, zegt hij tegen RTV Utrecht. ‘De keuken is het hart van je bedrijf, dus daar moet alles vandaan komen. En dat is nu eigenlijk helemaal vernield.’ Kempers verwacht dat het mogelijk nog wel maanden duurt voordat de zaak in Bunnik weer volledig in bedrijf is.

Restaurant Vroeg is meermalen uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar en bekleedt de 7e plek in de Misset Horeca Koffie Top 100 2018.

De keuken van Restaurant Vroeg in Bunnik is volledig uitgebrand.

Reageer op dit artikel