nieuws

Bakkerij Liebrand in Borculo failliet

Nieuws 2444

Na 85 jaar sluiten de deuren van bakkerij Liebrand in Borculo. Eigenaar Theo Liebrand heeft faillissement aangevraagd. ‘Triest, maar het is niet anders’, zegt hij tegen regionale krant De Stentor.

Bakkerij Liebrand in Borculo failliet

Liebrand vertelt aan de regionale krant de reden van zijn faillissementsaanvraag: ‘Ik zag geen uitweg meer. Het kon niet meer uit. Drie bakkers? Dat is te veel voor Borculo. Sinds bakkerij Nollen een vestiging opende in Borculo werd het voor ons minder. En we hebben last van de supermarkten die ook brood verkopen. Klanten zijn niet meer zo trouw als vroeger. Voor een kleine, hardwerkende ondernemer in de detailhandel wordt het steeds moeilijker het hoofd boven water te houden.’

Sluiting grote verrassing voor klanten

‘We hebben dinsdag op Facebook gezet dat we ermee ophouden. Met bloed, zweet en tranen. Letterlijk. Voor de klanten sloeg het in als een bom. De curator kwam het personeel inlichten. Hij wilde eerst de winkel meteen sluiten. Maar ik wilde menselijk afscheid kunnen nemen van onze klanten. Niet dat ze een briefje op de deur vinden met de tekst: wegens faillissement gesloten. Ik heb daarom bedongen dat we nog een dag langer openblijven. Zo kunnen mensen nog tegoedbonnen en spaarkaarten inleveren.’

Volop medeleven

De bakker kan rekening op veel medeleven van klanten en dorpsgenoten. ‘Er was zelfs een klant die z’n spaargeld aan mij wilde geven. Maar de schulden bij de Belastingdienst en de bank zijn te groot. Alle leveranciers zijn wel betaald. Dus ik kan met opgeheven hoofd over straat lopen. Heel Borculo leeft mee. Iedereen vindt het jammer. Maar ja, daar koop ik nu niets meer voor.’

Personeel krijgt uitkering

De zeven personeelsleden van Liebrand raken werkloos en krijgen een uitkering van het UWV. Zelf gaat Liebrand aan de slag als bakker bij Bakker Jos in Zieuwent.

Reageer op dit artikel