nieuws

ROC Midden Nederland gelauwerd om Gezonde Schoolkantine

Nieuws 537

ROC Midden Nederland kreeg op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, 16 april, erkenning voor het gezonde aanbod in de kantines van alle vestigingen. Het Voedingscentrum lauwerde het opleidingsinstituut voor de aantrekkelijke presentatie van onder meer gezonde broodjes.

ROC Midden Nederland gelauwerd om Gezonde Schoolkantine
Voorzitter van het College van Bestuur, Johan Spronk ontvangt de schalen uit handen van Kathelijne Bottema van het Voedingscentrum. Foto: RMN

De voorzitter van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland, Johan Spronk, nam 16 april maar liefst dertien gouden en één zilveren schaal in ontvangst, die de diverse gezondheidsaspecten in de kantines van het ROC onderstrepen. Spronk ontving de schalen uit handen van Kathelijne Bottema van het Voedingscentrum op de Dag van de Gezonde Schoolkantine.

Elke derde dinsdag van april is de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Met deze dag vraagt het Voedingscentrum jaarlijks extra aandacht voor gezonde voeding op scholen.

Huiscateraar Zo-Vital

Alle kantines van ROC Midden Nederland zijn samen met huiscateraar Zo-Vital gezond ingericht met een aantrekkelijke en opvallende presentatie van gezondere producten, waaronder gezonde broodjes, groente en fruit. Het aanbod bestaat voor minstens 80 procent uit producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten.

De kantines van alle locaties zijn gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Alle medewerkers van de kantines zijn door Zo-Vital getraind om de richtlijnen goed te kunnen toepassen.

Meer watertappunten

Ook wordt water drinken meer gestimuleerd. Op alle locaties zijn watertappunten beschikbaar. Daarmee voldoet ROC Midden Nederland ook aan de voorwaarden om het vignet Gezonde School op het gebied van Gezonde Voeding te kunnen voeren.

Voorkomen is beter dan genezen

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid voor studenten en medewerkers zijn voor ROC Midden Nederland erg belangrijk.
ROC Midden Nederland ondersteunt een gezonde en sportieve levensstijl voor studenten en medewerkers. Vanuit de concepten van gezond stedelijk leven en positieve gezondheid (iPH) wordt met partners in de stad en de regio (samen)gewerkt aan speerpunten, zoals Gezonde School, Gezonde Schoolkantine, het opnemen van Sport & Bewegen in het lesprogramma van de BOL opleidingen, Future Care Labs, Vitaliteitslab en Wijkleerbedrijven in de wijken Overvecht, Ondiep en op de Vondellaan in de Rivierenwijk/Dichterswijk

De Gezonde Schoolkantine

De Richtlijnen Gezonde Kantines zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.

Reageer op dit artikel