nieuws

Remmelzwaal geeft tweedaagse suikertrekken

Nieuws

Het Bakery Institute in Zaandam organiseert op zaterdag 11 en zaterdag 18 mei een tweedaagse-workshop suikertrekken. Suikermeester Peter Remmelzwaal leert cursisten de eerste stappen in deze klassieke kunst.

Remmelzwaal geeft tweedaagse suikertrekken
Voorbeelden van suikerwerk van Peter Remmelzwaal. Foto: BI

In twee cursusdagen op het BI reikt Peter Remmelzwaal, lid van het Nederlands Patisserie Team, de belangrijkste technieken aan van het suikertrekken en suikerblazen. Cursisten leren suiker bereiden en modelleren om daarna te verwerken tot een showstuk.

Degenen die verder willen met deze techniek, zullen routine en vaardigheid moeten ontwikkelen door veel te oefenen in de dagelijkse praktijk.

Thema nog even geheim

Het thema van het te maken showstuk is nog een verrassing maar de deelnemers gaan suiker blazen, vormen, trekken en gieten. In vorige edities koos het BI voor de thema’s ‘riverside’, ‘winter’ en ‘jungle’. Ook deze tweedaagse belooft een  aantrekkelijk thema te hebben.

Specialist Remmelzwaal

Peter Remmelzwaal. Foto: Jan Willem Schouten

Peter Remmelzwaal is gespecialiseerd in suikerkunst en het werken met chocolade. Met behulp van gepassioneerde vakgenoten heeft hij zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van luxe patisserie. Hij heeft zijn eigen bedrijf opgericht onder de naam ‘Peter Remmelzwaal Patisserie’, is lid van het Nederlands Patisserie Team (NPT) en ambulant-patissier bij het Koninklijk Huis.

Kosten

De tweedaagse kost bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt €346. Voor andere professionals kost de opleiding € 495.

 

Reageer op dit artikel