nieuws

Gorthuis geeft eenzame ouderen leuke middag

Nieuws 554

Gorthuis bakkerij en delicatessen in Hoofddorp kijkt terug op een mooie ouderenmiddag die het bedrijf zondag 7 april organiseerde voor vijftig (eenzame) ouderen uit de stad. ‘Het is zeker voor herhaling vatbaar’, zegt Aria Gorthuis enthousiast.

Gorthuis geeft eenzame ouderen leuke middag
De ouderen hadden een vrolijke middag met een hapje, drankje en vertier. Foto: Gorthuis

Bakkers zijn meer dan eens een verbindende factor in de samenleving, zo blijkt maar weer uit de ouderenmiddag die Gorthuis bakkerij en delicatessen in Hoofddorp zondag 7 april hield. ‘Tjee, wat hebben wij een leuke ouderenmiddag gehad’, zegt Aria Gorthuis na afloop. ‘Het was voor mij een hoop organisatie, maar wat was dat leuk om te doen. Alleen al de reacties van de ouderen, zo mooi! Het is zeker voor herhaling vatbaar.’

Advocaatje met slagroom favoriet

Op het Marktplein in het Historisch Museum Haarlemmermeer genoten vijftig ouderen uit Hoofddorp van een middag vol ontspanning. Met lekkere hapjes en drankjes (advocaat met slagroom zijn favoriet, meldt een lokale krant), spelletjes, Hollandse liedjes en geanimeerde gesprekken. De ouderen zijn met een aantal bussen thuis opgehaald en naar het museum gebracht, waar de meesten nog nooit geweest waren. Daar zijn ze met open armen ontvangen door Peter en Aria Gorthuis, de eigenaren van Gorthuis Bakkerij en Delicatessen, die deze middag bedachten.

Op zondag alleen thuis

‘Vorig jaar op Vaderdag hielden we in de winkel een brunch. Wat ons opviel was dat er geen ouderen op afkwamen. Kennelijk zitten die op zondag alleen maar thuis, dachten we, hoogste tijd dus om op zondag iets voor hen te organiseren’, vertelt Aria Gorthuis aan HCNieuws. Het team van de bakkerij was direct enthousiast. ‘Iedereen wilde meedoen, belangeloos. We maken er een mooi team-uitje van, kreeg ik te horen.’

(tekst loopt door onder de video)

De organisatie kostte haar veel tijd, maar de vele enthousiaste reacties gaven Gorthuis de energie om dat te doen. Ze kreeg de handen op elkaar, waardoor ook andere bedrijven het evenement  sponsorden. ‘Het museum stelde de zaal beschikbaar, wij hebben voor de inwendige mens en de zanger gezorgd, Doelen Coach en Hertz zorgden voor het vervoer, Haarlemmermeerverhuurt.nl voor de lekkere stoelen en bloemenstal IJweg voor een bos tulpen bij het naar huis gaan.’

‘Het is bijna niet te geloven’

Even op zondag eruit bleek een grote en welkome verrassing voor de ouderen. ‘Zo’n bakker die dit organiseert en al het personeel dat op hun vrije dag meedoet, het is bijna niet te geloven’, sprak een van de ouderen na afloop zijn blijdschap uit.

Reageer op dit artikel