nieuws

Gorthuis en Limmen nek aan nek in ondernemersverkiezing NH

Nieuws 403

Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp en Bon Bon Atelier Limmen in Zaandam zijn genomineerd voor de Beste Onderneming van Noord-Holland 2018-2019. Beide bedrijven vallen in de categorie MKB Klein. De bekendmaking is 15 mei.

Gorthuis en Limmen nek aan nek in ondernemersverkiezing NH
Bakkerij Gorthuis heeft ook een promotiefilmpje op facebook staan. Foto: still fb

De jury van de ondernemingsverkiezing van Noord-Holland – de OVNH – heeft uit negentig genomineerde bedrijven een keuze gemaakt. Dertig finalisten strijden op 15 mei in theater de Philharmonie te Haarlem om de titel ‘Beste Onderneming van Noord- Holland 2018-2019’ in de categorieën Grootbedrijf, MKB Midden en MKB Klein. Naast de juryprijs kan ook het publiek zich uitspreken over de bedrijven in hun regio.

Maximaal tien mensen in dienst

Bon Bon Atelier Limmen in Zaandam en Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp zijn genomineerd in de categorie MKB Klein, wat inhoudt dat een bedrijf maximaal tien mensen in dienst heeft. Beide bedrijven doen bij het publiek niet veel voor elkaar onder, het kan een nek-aan-nekrace worden.

Categorie MKB Klein

Het deelnemersveld in deze categorie is heel divers van scheepstimmerwerk en accountants tot brood, bonbons en wijn:

Ardent Adviseurs en Accountants – Amsterdam
Bakkerij Gorthuis – Hoofddorp
Bon Bon Atelier Limmen – Zaandam
Brouwerij De 7 deugden – Amsterdam
Duraflow – Alkmaar
Fishflow Innovations – Medemblik
Green Simplicity – Andijk
il Divino Wijnen – Hilversum
Restaurant Bij Qunis – Lijnden
Ventis Scheepstimmerwerk – Enkhuizen

Zelf klanten aanjagen

De bedrijven kunnen zelf hun klantenbestand aanjagen om op hen te stemmen. Net als Gorthuis heeft ook Limmen een tijdelijke button op zijn site geïnstalleerd zodat klanten kunnen stemmen. Verder roept de bonbonmaker klanten onder meer via facebook op mee te doen.

Gorthuis meldt deze week op facebook: ‘Van een tweede plek is de bakkerij nu naar plaats drie gedaald, reden voor Gorthuis om nog een tandje erbij te zetten. ‘Lieve mensen, de nieuwe tussenstand Publieksprijs Beste Onderneming Noord-Holland is bekend en we zijn gezakt van tweede naar de derde plaats. Dit gaan we toch niet laten gebeuren?? Dus help nog even mee meer stemmen te krijgen alsjeblieft, trommel alsnog iedereen op die je kent, dank je wel!!’

De organisatie van de Ondernemersverkiezing maakte ook een filmpjes bij de bakker en het bonbonatelier, dat zij kunnen gebruiken voor promotiedoeleinden.

(tekst loopt door na de twee video’s)

 

Uitslag op 15 mei

Alle dertig genomineerde ondernemingen maken kans op de publieksprijs. De winnaar wordt gekozen door het publiek en het stemmen verloopt via internet. Publiek kan stemmen tot 13 mei. De uitslag is op 15 mei. Behalve de erkenning ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ krijgt de winnaar een prijzenpakket ter waarde van €5.000.

In 2018/2019 vindt de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland voor de dertiende keer plaats. Het is een belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken. Ondernemers zijn immers de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland.

Reageer op dit artikel