nieuws

Tv-kok Caron bakt met Tom van Otterloo

Nieuws 876

Het tv-programma BinnensteBuiten heeft deze week opnames gemaakt bij Bakkerij Tom van Otterloo in Arnhem en bij de Witte Watermolen in Sonsbeek. Presentator Alain Caron verdiepte zich in het maal- en bakproces.

Tv-kok Caron bakt met Tom van Otterloo
Tom van Otterloo en Alain Caron (r) zijn onder meer aan de slag gegaan met Velps Volkoren. Foto‘s: Van Otterloo

Het onderwerp van de uitzending is: hoe maak je meel en wat kan een bakker van het meel maken? Tv-kok Alain Caron begon ’s ochtends bij Molenplaats Sonsbeek, dat bestaat uit de Molenschuur en de Witte Watermolen in Park Sonsbeek.

Velps Volkoren

Tom van Otterloo en Alain Caron aan de slag in de bakkerij. 

Met meel, dat door vrijwilligers in de molen wordt gemalen, toog de van origine Franse kok naar bakker Tom van Otterloo in de Steenstraat in Arnhem, die dit jaar het 25-jarig bestaan van zijn bedrijf viert. ‘Een heerlijk gerecht van Alain Caron met een Velps Volkoren als basis’, laat Van Otterloo op sociale media weten.

De datum van deze uitzending van BinnensteBuiten wordt later bekendgemaakt. Het programma is elke werkdag te zien om 18.45 uur en op zondag om 19.15 uur, op NPO 2.

Over Van Otterloo

Bakkerij Tom van Otterloo is een duurzaam werkende bakker in Arnhem en Rheden, die de circulaire economie hoog in het vaandel heeft. De bakker bakt dit jaar al 25 jaar brood en banket, onder meer op basis van desem. Het bedrijf telt drie winkels in De Steeg (Hoofdstraat 94) en Arnhem (Graaf Lodewijkstraat 2, Steenstraat 81).

Foto's

Reageer op dit artikel