nieuws

Ode aan Brood is weer op tv te zien

Nieuws

De campagnespot Ode aan Brood is vanaf deze week weer op televisie te zien, bij de NPO. De uitzendingen lopen tot en met 8 april 2019. Bakkers kunnen de ode ook zelf delen met hun klanten en tastings organiseren om brood onder de aandacht te brengen.

Ode aan Brood is weer op tv te zien

‘Je knijpt het, kneedt het, kraakt, kruimt en steekt het.’ Zo begint de tv-spot ‘Ode aan brood‘ die hoort bij de promotiecampagne ‘Brood. Goed Verhaal!’ Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) begon de campagne een jaar geleden in nauwe samenwerking met de gehele Nederlandse en Belgische broodsector, met financiële steun vanuit Brussel.

Video delen met klanten

De vertrouwde tv-spot draait sinds dinsdag 26 maart en loopt tot en met 8 april. De precieze uitzendmomenten zijn te vinden in het uitzendschema. Bakkers die de ode willen delen met hun klanten, kunnen de video en andere materialen vinden op de download-pagina van de EU-campagne.

Tastings op locatie regelen

Behalve de tv-spot vinden de komende weken meer activiteiten plaats, waaronder tastings voor de consument. Die vinden plaats bij bakkers en bij verschillende filialen van Jumbo, Coop en Plus.

Consumenten kunnen de diversiteit van brood proeven. Op deze webpagina kunnen consumenten zelf vinden waar bij hen in de buurt iets lekkers klaarstaat.

Bakkers kunnen ook zelf een proeverij organiseren en daarvoor promotiemateriaal ontvangen. Meedoen kost niets, behalve de eigen inzet! Aanmelden hiervoor kan bij de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB)

Broodconsumptie stimuleren

De driejarige Europese broodcampagne is bedoeld om de broodconsumptie bij het Nederlandse en Belgische publiek op peil te houden en te stimuleren. De campagne laat consumenten het gezonde van brood, de diversiteit en het warme gevoel van brood beleven. Dat gebeurt onder meer met odes van bekende artiesten en theatermakers, onder wie Jack Poels en Nico Dijkshoorn.

 

Het NBC kijkt tevreden terug op het eerste jaar, wat in deze compilatievideo te zien is.
(tekst loopt door onder de video)

Reageer op dit artikel