nieuws

NBOV houdt Startersdag bij Tietema Swifterbant

Nieuws 622

De eerstkomende Startersdag van de NBOV wordt 27 maart gehouden bij Bakkerij Tietema in Swifterbant. Het thema is ‘Samen werken aan onderscheid: er wordt gekeken naar de mogelijkheden om winkel en bakkerij in samenhang te versterken.

NBOV houdt Startersdag bij Tietema Swifterbant
De Startersdag is bij Bakkerij Tietema in Swifterbant. Foto: Tietema

De Startersdag begint met een rondleiding door Bakkerij Tietema. Michiel Tietema heeft vergevorderde plannen om de bakkerij van zijn ouders over te nemen. In januari werd het bedrijf  Detaillist van het Jaar van de gemeente Dronten, zoals in de komende Bakkerswereld van 26 maart is te lezen. De jury was lovend over de passie, het vakmanschap en de innovatie en maatschappelijke betrokkenheid waarmee het bedrijf zich onderscheidt.

Samen Sterk

In Eetcafé A. de Huijskamer wordt de dag voorgezet met de eerste workshop Samen Sterk. Trainer Carolijn Selten van de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gaat met de deelnemers op zoek naar de mogelijkheden om de bakkerij en de winkel Samen Sterk te maken. Door optimaal samen te werken kunnen stappen worden gezet op het gebied van concurrentievoordeel en onderscheid.

Onderscheidend vermogen

De tweede workshop draagt de titel Creëren van onderscheidend vermogen. Om je te onderscheiden van de concurrentie, moeten bakkers weten wat de algemene ontwikkelingen in de markt zijn, hoe de lokale marktsituatie eruit ziet, wat zijn sterke en zwakke punten zijn.

Bedrijfsadviseur Alex Deuzeman neemt deze onderwerpen op een praktische en actieve wijze door met de deelnemers.

Aanmelden via de site

De Startersdag duurt van 9.30-16.00. Deelname kost €35. Voor leden van de NBOV is deze gratis. Belangstellenden kunnen zich tot en met 15 maart aanmelden op de website van de NBOV.

Lees in Bakkerswereld 3 die op 26 maart verschijnt een uitgebreid interview met ondernemers Koene, Anja en hun zoon Michiel Tietema. Nog geen abonnee? Vraag dan snel een voordeelabonnement aan.

Reageer op dit artikel