nieuws

Lunchcafé The Blueberry opent extra grote vestiging in Amersfoort

Nieuws 780

Lunchcafé The Blueberry opent extra grote vestiging in Amersfoort

Na een succesvolle start van The Blueberry op de Hof in het centrum van Amersfoort opende Lisette de Jong vorig jaar een tweede locatie in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort Noord. Inmiddels een jaar later verhuist deze locatie alweer naar de overkant naar een twee keer zo grote locatie waar plaats is voor zeker 70 gasten.

‘Ik had nooit durven dromen dat The Blueberry zo’n perfecte aanvulling zou zijn voor deze wijk. Maar het liep al snel storm en vaak was er zelfs geen stoel meer over. Toen schuin tegenover ons een bloemenzaak vertrok kwam een groot pand leeg te staan. We hebben toen goed nagedacht en besloten na nog geen jaar toch te verhuizen en een heel nieuwe, nog betere vestiging neer te zetten’, aldus eigenaresse Lisette de Jong. Afgelopen weekend was de feestelijke officiële opening van de grote, nieuwe vestiging.

New Yorkse sferen in Amersfoort

Vanuit de hele ruimte is zicht op de grote keuken waar je kunt zien dat alles echt huisgemaakt wordt. En in de vitrines kun je je vergapen aan al het lekkers, om aan een tafeltje rustig van te genieten óf om mee te nemen voor thuis.

Inspiratiebron

Afgelopen periode reisde Lisette enkele keren naar Amerika om inspiratie op te doen. Met name New York is haar grootste inspiratiebron. ‘We proberen echt het gevoel van New York naar Amersfoort te brengen. Niet alleen met het interieur, waarin je duidelijk de kleuren van een New York taxi terugvindt, maar ook met echte Amerikaanse klassiekers op de menukaart, zoals red velvet cake, Sloppy Joe, american pancakes en french toast.’

Kattenbroekjes

De Jong woont al jaren in de wijk Kattenbroek en heeft er vroeger als kind ook gewoond. Omdat ze de wijk zo’n warm hart toedraagt heeft ze ook een speciaal koekje voor de wijk ontwikkeld: Kattenbroekjes. Dat zijn kleine koekjes in de vorm van een kat waarvan het achterste gedeelte wordt gedoopt in witte of pure chocolade, waarna deze wordt voorzien van  spikkels, katten met broekjes dus!

Ook in de Mini Blueberry, de speelkeuken waar kinderen naar hartelust kunnen spelen, vind je een verwijzing naar Kattenbroek. Hier zie je Kitty Catpants – uiteraard met broek – druk in de weer met cupcakes bakken.

Reageer op dit artikel