nieuws

Huupkens IJs wint Gouden IJsspatel

Nieuws

Huupkens IJs uit Weert heeft de Gouden IJsspatel gewonnen voor het beste koffie ijs. Dit werd dinsdagavond 12 maart bekendgemaakt op de Bakkersvak.

Huupkens IJs wint Gouden IJsspatel
Foto: Facebookpagina Ijssalon Huupkens

Volgens de vakjury had het Koffie IJs van ijsmeester Wil Koppen de beste structuur, kleur, temperatuur, mondgevoel en de mooiste koffiebite. Het bedrijf won in 2015 ook al de titel Beste IJssalon van Nederland.

Ambacht in ere houden

‘Wij vinden het belangrijk om het ambacht van een lekker ijsje maken in ere te houden en dat de consument zich bewust wordt van de grote verschillen tussen ijs. Dat doen wij al sinds 1941’, zegt Koppen tegen de Limburger. De ijsmaker leerde het ambacht van zijn vader. ‘Mijn vader zei vaak: ‘Doe je mond eens open. En dan stopte hij een lepel versgedraaid ijs in zijn mond. Dat zijn dierbare herinneringen die de basis vormen voor onze zaak.’

Top 5

In totaal deden er 75 ijsmakers mee aan de wedstrijd om de Gouden IJsspatel. Na een lange keuringsdag werd de volgende top 5 bekend gemaakt:

  1. Huupkens IJssalons
  2. IJs & Spijs
  3. IJS & ZO Leidschendam
  4. IJsboerderij Fabor
  5. IJssalon Torino Woerden

Reageer op dit artikel