nieuws

Chocolate Master Frank Haasnoot geeft masterclass in Zaandam

Nieuws

World Chocolate Master Frank Haasnoot geeft van 9 tot en met 11 augustus 2019 een driedaagse masterclass bij het Bakery Institute in Zaandam. De toppatissier leert deelnemers klassieke en innovatieve technieken, waaronder zijn signatuurdecoraties.

Chocolate Master Frank Haasnoot geeft masterclass in Zaandam
Haasnoot is een meester in patisserie en decoraties. Foto's: Frank Haasnoot

Het is de eerste masterclass die Frank Haasnoot geeft bij het Bakery Institute. De World Chocolate Master woont sinds kort weer in Nederland. Hij werkt niettemin nog steeds op internationaal niveau. Deelnemers kunnen de kunst afkijken bij deze vaktechnische uitblinker in de patisserie en chocolade.

Boost aan kennisrepertoire

In de driedaagse cursus gaan belangstellenden aan de slag met de nieuwste patisserie-recepten. Ze werken in subgroepen met verschillende recepten variërend van entremets, taarten, cakes en andere verfijnde patisserie. ‘De cursus geeft het kennisrepertoire een boost en maakt het mogelijk om unieke, eigentijdse en stijlvolle patisserie neer te zetten’, laat het Bakery Institute weten.

Precieze invulling volgt

Het precieze programma van de cursus wordt kort van te voren bekend. De kosten voor drie dagen van 9 tot 16.30 uur bedragen €995. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Over Frank Haasnoot

Frank Haasnoot is een Nederlandse banketbakker met meer dan 23 jaar ervaring. Hij werkt als freelance consultant. Nadat Frank zijn opleiding afrondde, ging hij aan het werk voor verschillende banketbakkersmerken over de hele wereld. Tijdens zijn carrière nam Frank deel aan nationale en internationale vakwedstrijden. In 2011 was hij de winnaar van de World Chocolate Masters in Parijs. Medio 2017 besloot Frank om terug te gaan naar Europa en zijn freelance carrière te beginnen, om zijn ervaring vrij te kunnen onderwijzen en te delen.

Reageer op dit artikel