nieuws

Cargill Cocoa & Chocolate neemt Smet over

Nieuws 1916

Cargill Cocoa & Chocolate is in vergevorderde overnameonderhandelingen met de Belgische chocoladeleverancier Smet. Partijen willen hun wereldwijde chocoladeactiviteiten verstevigen. De transitie moet nog worden goedgekeurd door werknemersorganisaties en ondernemingsraden, naar verwachting komt de overname eerdaags rond.

Cargill Cocoa & Chocolate neemt Smet over
Beide bedrijven bieden een breed palet aan chocolade-ingrediënten. Foto: Cargill

Cargill Cocoa & Chocolate wil met de overname van Smet haar productportfolio verder uitbreiden, net als haar diensten aan chocolatiers, bakkerijen, horeca en de foodservice-industrie, zegt Inge Demeyere, managing director van Cargill’s Europese chocoladeactiviteiten.
‘Smet heeft een grote marktbekendheid en het merk zal de bestaande merkenportfolio van Cargill versterken. Bovendien zullen de unieke ondernemerscapaciteiten van Smet verder benut kunnen worden als lid van Cargill’s cacao- en chocolade business, met als resultaat een toegewijde focus op gourmet klanten.’

Klantenrelaties uitbouwen

De bedrijven willen hun klantenrelaties verder uitbouwen. Gezamenlijke en gecombineerde activiteiten moeten zorgen voor groei in het gourmet-segment. Demeyere: ‘Onze klanten zullen eveneens baat hebben bij een grotere intimiteit en snelle marktintroducties dankzij nieuwe decoratietechnologie, uitgebreidere productiemogelijkheden en een breed productportfolio.’

Smet heeft een internationaal distributienetwerk voor gourmetproducten, met twee productielocaties in België en Polen (in volle eigendom) en bijna 90 werknemers. ‘Al meer dan vijf decennia lang is Smet gepassioneerd bezig met chocolade. Het bedrijf kenmerkt zich door zijn niet-aflatende, probleemoplossende houding, zijn innovatieve mindset en een enorme flexibiliteit’, zegt Theo Graban van de Raad van Bestuur van Smet.

Johan Smet, ceo van Smet, voegt toe: ‘Cargill biedt ons een unieke kans om onze klanten te bedienen via een wereldwijde, geïntegreerde cacao en chocolade waardeketen, een gerenommeerde aanpak voor duurzaamheid en een uitgebreide expertise in chocolade.’

Over Cargill

De cacao- en chocoladeactiviteit van Cargill biedt een brede waaier aan standaard- en op maat gemaakte chocolade en chocolade-ingrediënten. Het assortiment bevat onder meer cacaopoeders, chocolade, coatings, vullingen, chocoladelikeuren en cacaoboters van Gerkens®. Cargill heeft een jarenlange ervaring in technische voedingsexpertise. Het van oorsprong Amerikaans agro-industriële concern heeft verwerkingsfabrieken in België, Brazilië, Canada, Ivoorkust, Frankrijk, Duitsland, Ghana, Indonesië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Er werken 155.000 werknemers in meer dan 125 landen.
Cargill heeft eigen activiteiten voor cacaobonen met betrekking tot het aankopen, behandelen en exporteren van cacaobonen in Brazilië, Kameroen, Ivoorkust, Ghana en Indonesië. Door de aanwezigheid in alle belangrijkste producerende landen kunnen we de volledige toeleveringsketen overzien, van de oorspronkelijke bonen via cacao tot de chocolade op de toonbank van de afnemers.

Over Smet

Smet is een familiebedrijf dat is opgericht in 1963. Het evolueerde van een pionier in de chocolade-industrie tot een toonaangevend Belgisch merk en leverancier van chocolade- en snoepgoeddecoraties voor de foodservicemarkt. Smet heeft een internationaal distributienetwerk voor gourmetproducten, is aanwezig in 50 landen en heeft twee productiesites in België en Polen met bijna 90 werknemers.

.

Reageer op dit artikel