nieuws

Vier miljoen mensen zien finale Heel Holland Bakt

Nieuws

Anna Yilmaz is de winnaar van het zesde seizoen van Heel Holland Bakt. Zondag versloeg zij in de finale haar medefinalisten Maroeska Metz en Nicole Meijer in een nek-aan-nekrace. Nooit eerder keken er zoveel mensen naar Heel Holland Bakt.

Vier miljoen mensen zien finale Heel Holland Bakt
Anna Yilmaz wint Heel Holland Bakt in 2019. Foto: Omroep Max

De Amersfoortse Anna ‘overleefde’ negen afleveringen, versloeg meer dan 500 andere kandidaten en volbracht 27 bakopdrachten. Anna is verheugd dat ze het televisiegeheim eindelijk kan delen met anderen: ‘Ik dacht dat ik flauwviel toen m’n naam werd genoemd. Ik had wel goed commentaar gehad, maar dat wil nog niet zeggen dat je jezelf de winnaar kunt noemen; ook niet in je hoofd. Maar het is me gelukt en dat voelt als een droom. Ik kan het nog steeds niet geloven!’

Gravity Cake

Het spektakelstuk van de finale, de laatste opdracht van dit seizoen, was een Gravity Cake: een baksel waar zwaartekracht geen invloed op lijkt te hebben. Volgens de jury, bestaande uit culinair publicist Janny van der Heijden en patissier en boulanger Robèrt van Beckhoven, was Anna in alle afleveringen niet van haar stuk te krijgen.

Kijkcijfers

Naar de finale van Heel Holland Bakt (NPO 1) hebben zondagavond bijna 4 miljoen mensen gekeken. Daarmee was het het best bekeken programma van de dag, volgens de Stichting KijkOnderzoek. Nooit eerder keken er zoveel mensen naar Heel Holland Bakt. Het record stond op 3.441.000 kijkers, voor de finale van vorig jaar. Vorige week werd dat al bijna gebroken toen er 3.439.000 mensen klaar zaten voor het bakprogramma.

Reageer op dit artikel