nieuws

Studenten meer dan welkom op Bakkersvak 2019

Nieuws 388

Beursorganisator Easyfairs heet studenten en docenten dit jaar meer dan welkom op maandag 11 en dinsdag 12 maart op de Bakkersvak in Gorinchem. Voor de studenten ligt een welkomstmapje klaar bij de receptie met onder meer een route langs voor hen interessante demo’s en highlights.

Studenten meer dan welkom op Bakkersvak 2019
De demo's op de Bakkersvak, hier met patissier Bart de Gans, zijn ook onder de jeugd een publiekstrekker.

De studenten – uit voornamelijk het middelbaar beroepsonderwijs – kunnen verspreid over twee van de drie dagen over de Bakkersvak uitwaaieren, tussen 10 en 17 uur.
‘Elke onderwijsprofessional – student en docent – is welkom’, zegt Corine Visser van Easyfairs enthousiast. ‘Dit jaar is de beurs drie in plaats van twee dagen, waardoor er ook meer tijd en ruimte voor de standhouders is om de studenten te woord te staan. Door de drie beursdagen krijgen alle bezoekers – ook studenten – voldoende tijd om Bakkersvak te bezoeken, de programma-onderdelen bij te wonen en leveranciers te spreken.’

Jeugd heeft de toekomst

In 2018 ontstond reuring doordat de studenten alleen op maandagmiddag – de laatste helft van de tweede toen nog tweedaagse beurs – welkom waren. Dit tijdslot voor het onderwijs werd vorig jaar voor het eerst uitgeprobeerd, juist om voor iedereen voldoende tijd te creëren: voor de professionals op zondag en voor de jeugd op maandagmiddag. Dat leidde tot de discussie dat de jeugd – die de toekomst heeft – op die manier gedemotiveerd zou worden. Zowel onderwijs als bedrijfsleven als Easyfairs willen deze vervelende samenloop van omstandigheden in 2019 voorkomen. ‘Studenten zijn meer dan welkom’, benadrukt Visser.

Beurs gratis bezoeken

Studenten kunnen de beurs gratis bezoeken, als ze zich vooraf inschrijven via de site www.bakkersvak.nl (uitsluitend met code 197). De routeplanner in de welkomstmap leidt hen langs highlights die specifiek voor hen interessant zijn, gekoppeld aan bijbehorende opdrachten.

Bakkersvak vindt plaats van zondag 10 tot en met dinsdag 12 maart in de Evenementenhal Gorinchem. De beurs is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur.

Reageer op dit artikel