nieuws

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Nieuws 3170

Royal Steensma neemt Bak Speciaal in Nijkerk over. Bak Speciaal is producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten, zoals biologisch, desem- en speltbrood. Bij de firma werken 12 medewerkers, zij blijven in dienst. De overname past in de ambitie van Royal Steensma. Het bedrijf wil groeien in afzet van grondstoffen voor brood. Het accent van de firma ligt nu vooral op banket.

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over
Alfred Bruin (holding directeur van de Royal Steensma-groep) schudt Karel van Bennekom (eigenaar van Bak Speciaal) de hand over de overname. Royal Steensma neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 de aandelen over en wordt daarmee per direct eigenaar van Bak Speciaal.

Bak Speciaal is een gezond bedrijf dat hoog staat aangeschreven in de bakkerijsector. De onderneming bouwde naam op met hoogwaardige, authentieke grondstoffen voor (biologisch) brood en broodspecialiteiten gemaakt op basis van oergranen, waaronder emmer en spelt. Ook ontwikkelde Bak Speciaal een exclusief assortiment melanges voor desembrood, op basis van eigen desemculturen. Eigenaar Karel van Bennekom bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd en zocht daarom een overnamekandidaat.

Naadloze aansluiting

‘We zijn erg blij en trots met deze overname’, vertelt Alfred Bruin, holding directeur van de Royal Steensma-groep. ‘Bak Speciaal is een schitterend, gezond familiebedrijf met een goed team medewerkers: kundig en betrokken. Het assortiment van Bak Speciaal sluit naadloos aan op de grondstoffen en mixen voor brood die Royal Steensma al in huis heeft onder de merknaam Damco. Dit betreft vooral reguliere varianten, zoals kleinbrood, grootbrood en gevuld brood. Met de producten van Bak Speciaal die vooral broodspecialiteiten betreffen, kunnen we bakkers in Nederland en daarbuiten nu een compleet assortiment grondstoffen leveren voor brood.’

Bak Speciaal is specialist in mixen en melanges voor hoogwaardige, authentieke grondstoffen voor (biologisch) brood en broodspecialiteiten zoals: brood van oergranen (Emmer Oerkorn), Schweizer (desem) en Low Carb.

Totaalleverancier

Volgens Rimmert de Jong, algemeen directeur van Royal Steensma, past de overname prima in de toekomstplannen van Royal Steensma, dat het 180-jarig bestaan viert in 2019. ‘Ons bedrijf is groot geworden in grondstoffen voor banket. Zo zijn we bijvoorbeeld sterk in amandelspijs, gekonfijt fruit, gelei, banketpoeders en chocovullingen en –coatings voor banket. Onze ambitie is echter totaalleverancier te zijn voor bakkers in Nederland. Op het broodvlak hebben we dan nog wat stappen te zetten. Dat we nu Bak Speciaal aan ons portfolio mogen toevoegen, helpt ons enorm die ambitie te verwezenlijken.’

Betrouwbare partner

Karel van Bennekom, de huidige eigenaar van Bak Speciaal, toont zich tevreden met de overname van zijn bedrijf. ‘Royal Steensma is een positieve, betrouwbare partner in de markt gebleken’, stelt hij. ‘Zowel zakelijk, als op personeelsvlak. Bovendien streven ze dezelfde doelen na als wij: toekomstgericht opereren, onderscheidende bakkerijgrondstoffen produceren en door het delen van kennis en kunde bakkers en andere afnemers het verschil laten maken en consumenten laten genieten.’ Van Bennekom verwacht dat Royal Steensma door de overname, bakkers nog beter van dienst kan zijn.

Merknaam

Dit jaar blijft Bak Speciaal operationeel vanuit Nijkerk; het wordt daarmee de ‘broodtak’ van Royal Steensma. In 2020 worden de (productie)activiteiten en medewerkers overgeheveld naar de vestiging van Royal Steensma in Vlaardingen. De locatie in Nijkerk komt daarmee te vervallen en Karel van Bennekom stapt dan uit het bedrijf. De naam Bak Speciaal blijft gehandhaafd als merk. Bakkers en afnemers kunnen de Bak Speciaal-producten gewoon blijven betrekken.

 

Reageer op dit artikel