nieuws

Ma Bella groeit van cakery naar café, één vestiging per keer

Nieuws 500

Wat begon als hobby is uitgegroeid naar een concept met drie vestigingen: Ma Bella, een plek waar lekkernijen geserveerd worden waarmee je speciale momenten kunt vieren. De afgelopen 5 jaar is Ma Bella gegroeid van thuisbakker naar cakery in drie vestigingen in Almere, Amstelveen en Utrecht Leidsche Rijn. Nu zijn eigenaren Monique en Thuan Trinh hard op weg de locaties om te toveren tot café waar je met ontbijt, lunch, high tea en diner je momenten kunt vieren. Voor de uitbreiding in Amstelveen is een crowdfunding gestart.

Ma Bella groeit van cakery naar café, één vestiging per keer

De eerste winkel opende in 2015 in Amsterdam. Al snel merkten eigenaren Monique en Thuan Trinh dat ze de winkel uit wilden breiden met een plek waar alle baksels direct geproefd konden worden. Dit werden de cakery’s in Almere en Amstelveen. Afgelopen jaar werd in Utrecht Leidsche Rijn het eerste Ma Bella café geopend waar naast taartjes, ontbijt, lunch, diner en complete high tea’s geserveerd worden: ‘We droomden van meer, we wilden een plek creëren waar je de hele dag door geluksmomenten kunt vieren. Daarom hebben we in Leidsche Rijn het cakery concept uitgebreid. Ook hebben we in Leidsche Rijn ruimte om workshops te geven en high tea’s te serveren in alle soorten en maten. Zoals het nu in Leidsche Rijn is hoort Ma Bella écht te zijn’, vertelt Trinh.

Verhuizing en uitbreiding in Amstelveen

Ma Bella in Leidsche Rijn is een groot succes. In Amstelveen is Ma Bella Cakery nu gevestigd aan het Nieuw Loopveld, in een pand dat in 2019 gerenoveerd wordt. Daarom is Ma Bella genoodzaakt in Amstelveen te verhuizen naar een ander pand. Dit komt wat betreft de eigenaren op het perfecte moment, dit geeft hen namelijk de mogelijkheid om ook in Amstelveen de cakery een upgrade te geven naar het Ma Bella Café. De nieuwe en grotere locatie in Amstelveen bevindt zich aan het Buitenplein, de entree voor het winkelend publiek in Amstelveen. Daar zijn publiektrekkers als McDonald’s, Action en Hudson’s Bay gevestigd.

Crowdfunding

Om de verhuizing en uitbreiding op de nieuwe locatie te realiseren is er een crowdfunding gestart op CrowdAboutNow. Vorig jaar hebben de ondernemers ook met hulp van crowdfunding de vestiging in Leidsche Rijn geopend. Trinh: ‘We vonden het fantastisch om deze locatie met mensen te financieren die uit de buurt komen, mensen die we terug zien in de zaak en die net als wij geloven in onze plannen met Ma Bella. Daar zijn we enorm trots op en dat willen we ook graag met jullie doen voor onze nieuwe locatie in Amstelveen.’

Reageer op dit artikel