nieuws

Heroes: Dutch Pastry Award viert 20e editie

Nieuws 520

De Dutch Pastry Award van het Nederlands Patisserie College vindt dit jaar voor de twintigste keer plaats. Maar liefst acht kandidaten hebben zich ingeschreven voor dit lustrum, dat het thema Heroes heeft meegekregen. De vakwedstrijd vindt plaats op maandag 11 maart op de Bakkersvak in Gorinchem.

Heroes: Dutch Pastry Award viert 20e editie
In 2018 won Esther Faasen de Dutch Pastry Award. Foto: Flickr

Het Nederlands Patisserie Team (NPT) organiseert al twintig jaar de Dutch Pastry Award (DPA). Elk jaar is het weer spannend wie van de getalenteerde – vaak jonge – banketbakkers en patissiers – de uitdaging aangaan om het hoogste podium te betreden en aspirant-lid te worden van het NPT.

Twee winnaars

Omdat het een lustrum is, heeft de organisatie besloten dat er dit jaar twee aspirant-leden voor het NPT worden voorgedragen: twee winnaars dus. Op die manier worden nieuwe leden geworven en zijn vaktechniek en uitwisseling van nieuwe kennis door de patissiers geborgd. ‘In 2018 deden er vijf kandidaten mee, dit jaar hebben we maar liefst acht inschrijvingen. Daar zijn we heel blij mee’, zegt Babs Bruil, secretaris van NPT.

Op het hoogste niveau

De DPA is een vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau. Patissiers winnen deze prestigieuze prijs door het maken van het beste showstuk en een (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen. Bij het winnen van de wedstrijd krijgt de winnaar naast het aspirant-lidmaatschap van het NPT een gouden medaille.

(tekst loopt door na de video)

Dutch Pastry Award 2019

Het thema voor deze editie is: Heroes. De wedstrijd wordt dit jaar op maandag gehouden, in plaats van de gebruikelijke zondag. Dit maakt het onder meer voor mbo-studenten aantrekkelijk om de beurs te bezoeken.

De opbouw is vanaf 7.00 in de morgen, om 10 uur vindt de eerste beoordeling plaats, en de uitreiking is rond 15.30 uur. Het showstuk blijft op maandag en dinsdag op Bakkersvak staan.
Om de DPA heen geven de leden van het NPT en oud-winnaars van de DPA diverse demonstraties, volgens bijgaand schema:

 

 

 

 

Bakkersvak in Gorinchem vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019.

Reageer op dit artikel