nieuws

Allereerste Dunkin’ store van Europa opent in Almere

Nieuws 1152

Na de VS is Nederland het eerste land waar de allereerste Dunkin’ van Europa wordt geopend met de nieuwe huisstijl, in Almere. De koffie- en donutgigant verandert haar naam naar Dunkin’, zoals de keten vaak al door consumenten wordt genoemd.

Allereerste Dunkin’ store van Europa opent in Almere
Het concern voert vanaf nu de naam Dunkin'. Beeld: Dunkin'

Reden voor de naamsverandering van Dunkin’is voornamelijk de groei die een van ’s werelds grootste coffee and baked good-merken doorgemaakt heeft. De focus is daarbij verlengd van de welbekende donuts naar de fairtrade koffie die bij Dunkin’ wordt geserveerd.

Dunkin’ Coffee and Donuts

De nieuwe huisstijl moet het doel van het bedrijf om gasten over de hele wereld te enthousiasmeren voor koffie en donuts versterken. Ondanks de inkorting van de naam blijft de huisstijl vertrouwd, het bekende lettertype met roze en oranje kleuren blijven.
Dunkin’s iconische donuts blijven, net als lokale favorieten, dagelijks in elke vestiging beschikbaar. In de komende jaren zal het nieuwe Dunkin’ logo en branding verschijnen in alle vestigingen van Nederland.

Dunkin’-beleving

‘Onze nieuwe huisstijl is onderdeel van de algehele modernisering van de Dunkin’-beleving in Nederland’, zegt Nabil Besali, master franchisenemer van Dunkin’ in Nederland. ‘Van onze nieuwe caféstijl tot de innovatie in het menu en algehele waardepropositie, we streven ernaar om onze gasten te voorzien van overheerlijke dranken en gerechten met ongeëvenaard gemak.’

Dunkin’ donuts zijn verkrijgbaar voor €2,25 per stuk, 6 stuks zijn €11,50 en 12 stuks zijn verkrijgbaar voor €21,75.

Over Dunkin’

Dunkin’, opgericht in 1950, is een van ’s werelds toonaangevende coffee and baked goods-merken. De onderneming telt meer dan 12.200 winkels in 45 landen wereldwijd. Europa telt 240 Dunkin’ Donuts winkels die zijn gevestigd in Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Georgië, IJsland, Luxemburg, Rusland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland: www.dunkindonuts.nl.

Het hoofdkantoor van Dunkin’ is gevestigd in Canton, Massachusetts, Verenigde Staten. Dunkin’ Donuts maakt onderdeel uit van Dunkin’ Brand Group Inc. (Nasdaq: DNKN) family of companies.

Reageer op dit artikel