nieuws

Werknemers bakkerij zorgen voor vondst overleden vaste klant

Nieuws

Werknemers van Bakker Bart in Middelburg waren zo bezorgd over een vaste klant die dagenlang niet in de winkel verscheen, dat ze zelf een zoekactie op touw hebben gezet. Via hun speurpogingen trof de politie de 56-jarige man thuis aan. Hij bleek overleden en lag daar vermoedelijk al zo’n twee weken. Dit meldt de Gelderlander.

Werknemers bakkerij zorgen voor vondst overleden vaste klant
Bakker Bart

Vaste klant Hans at elke dag zijn ontbijtje bij Bakker Bart in Middelburg. Als hij een dag overslaat, laat hij dit altijd weten via een telefoontje. Toen Hans na oudjaar niet meer bij de Bakker Bart kwam, vroeg eigenaar Alain Desmedt zich af waar hij was. ‘Ik had er een wrang gevoel bij. Hij kwam normaal gezien elke dag. Het klopte gewoon niet’, zegt hij tegen de Gelderlander. Hij belde vorige week donderdag naar de politie, maar op het bureau waren geen meldingen binnengekomen over zijn vermissing.

Zoektocht

Desmedt had verder geen contactgegevens van Hans en uitte zijn bezorgdheid tegen een klant in de bakkerij. Wonderlijk genoeg kende zij hem en gaf zijn telefoonnummer. ‘Ik heb direct gebeld’, vertelt Desmedt. ‘Zijn mobieltje ging over, maar sprong daarna op voicemail.’
Via via achterhaalden de werknemers ook het adres van Hans. Desmedt ging er afgelopen weekend langs, maar de gordijnen waren dicht en niemand deed open. ‘Ik belde toen nog een keer naar zijn telefoon. Die sprong direct op voicemail. Toen gingen er een alarmbellen bij me af’, zei Desmedt. ‘Dit voelde niet goed.’

Poolshoogte nemen

Werknemers Remonda en Sandra besloten maandag ook poolshoogte te nemen bij zijn huis. Door de gordijnen zagen ze achterin het huis licht branden. Samen met Desmedt alarmeerden ze de politie. Agenten kwamen naar de flat in Driewegenhof, gevolgd door een slotenmaker. Eenmaal binnen troffen ze het stoffelijk overschot aan van Hans. Hij bleek een natuurlijke dood gestorven en lag daar waarschijnlijk al sinds nieuwjaar.

Aandacht voor je medemens

‘Ik vind het erg spijtig dat dit uitkomst is’, zegt Desmedt. ‘Maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet om hem te zoeken. Ik hoop dat meer mensen hetzelfde zullen doen. Als je iemand mist die altijd in een bepaald ritme leeft en ergens komt, trek dan aan de bel. Het gaat om aandacht voor je medemens.’

Hij beschrijft Hans als een warm mens, die altijd een praatje aanknoopte met mensen. ‘Ik hoop dat hij zo toch ook een beetje het eerbetoon krijgt dat hij verdient.’

Reageer op dit artikel