nieuws

Van der Steen beste Echte Bakker van 2019

Nieuws

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made, is voor de tweede keer Beste Echte Bakker geworden. Op de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde, woensdag 16 januari in Molen de Zwaluw in Kesteren, kregen de broers Barry en Jeroen van der Steen de Gouden Schieter uit handen van gildedirecteur Geert Caniels.

Van der Steen beste Echte Bakker van 2019
De beste Echte Bakkers van 2019 (vlnr): Francien en Thijs Koolen, Linda, Jeroen, Barry en Stephanie van der Steen (winnaars) en Mariëlle, Hans en Jan van der Putten. Foto's: EB

Van der Steen uit Made is sinds 2013 in de top van de ranking te vinden. In 2013 werden de ondernemers ook eerste en vorig jaar ging het brons naar Made. ‘Een knappe prestatie van Jeroen en Barry van der Steen die de kwaliteit van producten en de winkel continu op dit topniveau weten te stabiliseren’, laat het gilde weten.

Zilver en brons

De Zilveren Schieter ging naar Jenny van der Putten uit Mierlo en het brons kwam in handen van Thijs Koolen uit Ell. Zij zijn beiden terug in de top drie en voegen weer een trofee toe aan hun indrukwekkende eregalerij.

Beste winkelbeoordeling

Prijswinnaars Beste Winkels (vlnr): Wilfred en Petra Haafs en Monique en Michel Nales. Winnaar van de Zilveren Schieter Godfried de Vocht ontbreekt op de foto.

De Gouden Schieter voor de beste Winkelbeoordeling ging naar Petra en Wilfred Haafs van Bakkerij Haafs. Met hun winkel in Haren haalden ze een score van 9,752 en bleven daarmee nipt voor Godfried de Vocht die tweede werd met de winkel in Son.
Derde werd Michel Nales met de winkel in Winterswijk.

‘Uiteindelijke winnaar is de consument’

De winnaars ontvingen de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters uit handen van directeur van het Echte Bakkersgilde Geert Caniels. ‘Ik vind het geweldig om te zien dat de bakkers voor zichzelf de lat zo hoog leggen. Het gaat vaak om de kleinst mogelijke verschillen! Uiteindelijke winnaar is natuurlijk de consument, die erop mag vertrouwen dat zowel de winkels als de kwaliteit van de producten het hele jaar door gemonitord wordt, ook bij bakkers die dit keer niet op het podium staan,’ aldus Caniels.

Inspiratie voor 2019

Tijdens de ledenvergadering kregen de Echte Bakkers een vooruitblik op de reclamecampagnes van het gilde voor komend jaar. Ze ontvingen verschillende handvatten om het begrip storytelling handen en voeten te geven; winkelmaterialen waarin het ambacht uitgebeeld wordt, een filmpje in de molen met henzelf in de hoofdrol en een presentatie van retaildeskundige Tom Kikkert die enthousiast heel toepasbare voorbeelden gaf over hoe je als bakker je eigen verhaal kunt ontdekken en vertellen aan de consument.

Ranking eerste tien Beste Echte Bakkers 2019

1 Van der Steen Made
2 Jenny van der Putten Mierlo
3 Thijs Koolen Ell
4 Toet Apeldoorn
5 Steenbergen Meppel
6 Gommans Sevenum
7 Herman Schepers Sleen
8 Marten Boonstra Akkrum
9 Van Mook Nistelrode
10 Hagedoren Hoensbroek

Huldiging jubilarissen

Zes Echte Bakkers vieren komend jaar hun 50-jarig jubileum als lid van het Gilde: René Adank uit Breda, Brood&Ko uit Bodegraven, Goeijers uit Breda, Timmer uit Oudeschild, Reijenga uit Drachten en Piet Snelders uit Oosterhout. Gerard uit Hengelo en Van Ballegoie uit Rotterdam zijn 25 jaar Echte Bakker.
Zij zijn gehuldigd en ontvingen de jubileumtrofee voor hun 50-jarig of de gouden speld voor hun 25-jarig lidmaatschap uit handen van Bart Vedder, voorzitter van het bestuur van de Stichting Echte Bakkersgilde.

 

Reageer op dit artikel