nieuws

Tineke Hendrikse en David de Jong winnen Dobla Pastry Battle 2019

Nieuws 591

Tineke Hendrikse & David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk zijn winnaar van de Dobla Pastry Battle 2019. Zij volgen daarmee Jeroen Goossens en Ruben van Trigt op, die vorig jaar bij de Dobla Pastry Battle het erepodium aanvoerden.

Tineke Hendrikse en David de Jong winnen Dobla Pastry Battle 2019
Tineke Hendrikse en David de Jong (beiden met bokshandschoenen) mogen de Belt dragen. Foto: Diederik van der Laan

Op de tweede plek van de Dobla Pastry Battle zijn Amy Kotterer en Rick van der Drift van Hotel Okura in Amsterdam terechtgekomen. Anika van der Veen van Bakkerij Albertema in Peize en Stephanie van Sonderen van Sanadome maken het podium compleet met een derde plek.

Drie opdrachten

De Battle in het thema ‘Al times favorites’ bestond uit drie rondes: een Charlotte Russe-taartje, Friandises en de Black Box-opdracht. Op die laatste konden de deelnemers zich niet voorbereiden. De opdracht bestond uit het maken van een klassieker: Tarte Tatin, met een van de fruitsoorten: appel, peer of ananas, en een van de drie deegsoorten: bladerdeeg, filodeeg of loempiadeeg. De jury was lovend over de prestaties van het team Hendrikse & De Jong. ‘Dit team heeft uitzonderlijk goed gescoord, vooral met de Tarte , aldus jurylid Jeroen Goossens. Het team wint de kampioensbelt en een €2500 euro.

Winnaar per ronde

Foto’s: Diederik van der Laan

Per ronde noemde de jury ook de winnaars. Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen werden in deze ronde eerste. Die prestatie leverde de dames in de einduitslag een derde plek op.

Ruben van Trigt en Bram Wakker van Top’s Edelgebak in Bilthoven haalden het erepodium niet, al werden ze wel winnaar van de tweede ronde met de friandises. ‘De black-box-opdracht was killing voor ons’, zegt Ruben van Trigt na afloop. ‘We wisten dat we niet gingen winnen.’

Of de mannen volgend jaar opnieuw meedoen, weten ze niet. ‘Je zit met de voorbereidingen toch altijd in een drukke periode, in de decembermaand. We moeten kijken of we dat weer willen’, aldus Ruben. ‘Misschien een andere wedstrijd.’

‘Ik zeg altijd dat leerlingen mee moeten doen’

Bart de Gans (r) begeleidt de kandidaten.

Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk, respectievelijk Het Roode Koper in Leuvenum, werden eerste met de Tarte Tatin. En uiteindelijk overall-winnaar van de tweede Dobla Pastry Battle. De twee zijn uitzinnig van blijdschap, en hadden de overwinning niet echt verwacht. David de Jong deed vorig jaar ook mee en werd toen tweede.

De docente aan het Culinair Centrum deed niet eerder mee, maar was het dit jaar bijna aan zichzelf verplicht vond ze. ‘Ik zeg altijd tegen m’n leerlingen dat het heel goed is om mee te doen aan wedstrijden, maar heb dat zelf nog nooit gedaan. Met David wilde ik dat wel, hij is zo goed en creatief.’

Voorbereidingen gaan door met kerst

Dit team gaat volgend jaar niet opnieuw meedoen. ‘Maar even een jaartje overslaan, want met de kerst gaan de voorbereidingen ook gewoon door en dat is best een aanslag op je energie.’

Foto's

Reageer op dit artikel