nieuws

Nederland krijgt nieuw instituut voor voedselveiligheid

Nieuws

RIKILT Wageningen UR en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de NVWA vormen vanaf 1 juni 2019 een nieuw instituut voor voedselveiligheid: Wageningen Food Safety Research (WFSR).

Nederland krijgt nieuw instituut voor voedselveiligheid
Het Rikilt-gebouw. Foto: NVWA

Op 14 januari 2019 zijn de benodigde documenten in Wageningen ondertekend, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). ‘Door het samenvoegen van beide organisaties ontstaat een unieke kennisinstelling voor de voedsel- en voederveiligheid in Nederland’, aldus de voedselwaakhond in een persbericht. ‘Het nieuwe instituut kan de laboratoriumondersteuning voor de NVWA en de rijksoverheid effectiever en kennisintensiever uitvoeren. Door deze samenvoeging wordt de kennis op het terrein van voedsel- en voederveiligheid en voedselfraude vergroot. Wageningen Food Safety Research is een steunpilaar bij incidenten en crises voor de NVWA, de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en speelt een rol bij milieu-incidenten en (voedsel)vergiftigingen. Daarnaast functioneert WFSR tevens als nationaal en Europees referentielaboratorium.’

Activiteiten verder uitbouwen

Het nieuwe instituut, dat onderdeel uitmaakt van Wageningen University & Research, kan haar activiteiten als internationaal gerenommeerd onderzoekscentrum verder uitbouwen door de bundeling van krachten.

Nauwe samenwerking

RIKILT Wageningen University & Research, dat 230 medewerkers telt, en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid, met 130 medewerkers, zitten al geruime tijd in hetzelfde gebouw op de Wageningen Campus en werken al nauw samen.

Reageer op dit artikel