nieuws

FrieslandCampina doopt Polderland om in Debic

Nieuws 1136

FrieslandCampina voert de producten met de naam Polderland in het vervolg onder de merknaam Debic. De meeste bestaande afnemers van Polderland zijn de afgelopen weken al geïnformeerd, voordat de transitie vanaf vandaag 21 januari 2019 officieel bekend wordt.

FrieslandCampina doopt Polderland om in Debic

‘Dit is een spannende switch voor de ruim duizend bakkers die Polderland slagroom gebruiken. Slagroom is immers een belangrijke basisgrondstof voor bakkers’, laat marketing-manager Bram van IJsel Smits van FrieslandCampina weten. Om die reden zijn de afnemers van het bedrijf vooraf door de vertegenwoordigers ingelicht.

Slagvaardigheid

De keuze voor de switch heeft te maken met een verbetering van de kwaliteit van zowel de gesuikerde als ongesuikerde variant, en met de slagvaardigheid die de ambachtelijke sector moet helpen zich te onderscheiden. Van IJsel Smits: ‘Hoogwaardige ingrediënten en grondstoffen worden steeds belangrijker, ook voor de ambachtelijke bakker en banketbakker. Zij moeten meer doen om zich te onderscheiden van de industriële bakkerij, die een veel snellere ontwikkeling doormaakt als gevolg van de eisen die hun klanten in de retail stellen. Wij willen de ambachtelijke bakker helpen zich te onderscheiden, met een hoogwaardig product en de ondersteuning die ze van het A-merk Debic mogen verwachten.’

Verantwoordelijkheid nemen

Als merk brengt het meedenken met de afnemers verantwoordelijkheden met zich mee, stelt FrieslandCampina. ‘Wij willen de bakker op de juiste manier kunnen ondersteunen. Dat lukt alleen als wij kiezen voor één merk en dat is de reden waarom wij Polderland vervangen door Debic.’

De receptuur van de slagrooms is vergelijkbaar met de Polderland-kwaliteit, net als de producteigenschappen. De langere houdbaarheid is te danken aan een geoptimaliseerd bereidings- en afvulproces. Er zijn geen toevoegingen gedaan omwille van de houdbaarheid, verzekert FrieslandCampina. De afnemers blijven verzekerd van dezelfde mooie witte kleur, gebruiksgemak en goede stand en stevigheid. De prijs die FrieslandCampina de groothandel voor Debic-slagroom berekent, is dezelfde als voor Polderland-slagroom.

Vertrouwde productvoordelen

De nieuwe slagroom van Debic heeft dezelfde helderwitte kleur, een constante kwaliteit in alle verwerkingen en een perfecte stand en stevigheid.

De extra voordelen van Debic die FrieslandCampina noemt, zijn:
• Uw totaalleverancier voor al uw bakkerijzuivel
• Online recepten voor ieder gebruik
• Doorlopende (product)innovaties
• Vakinhoudelijke demonstraties
• Inspiratie via ons Bakkerij Magazine
• Updates en tips over de laatste trends in de markt
• Advies van patisserie adviseur en rayon manager
• Al 50 jaar passie en expertise voor slagroom.

Reageer op dit artikel