nieuws

Carrièreswitchers Reyneveld en Kos starten Bakhuis de Koophandel in Edam

Nieuws

Carrièreswitchers Carin Reyneveld en Nick Kos openen eind januari Bakhuis de Koophandel in kaaspakhuis in Edam. Het echtpaar gaat vijf dagen per week desembrood aanbieden in de ambachtelijke bakkerij, op Franse leest geschoeid. Ook de kwaliteitskazen van Gestam blijven er verkrijgbaar.

Carrièreswitchers Reyneveld en Kos starten Bakhuis de Koophandel in Edam
Op deze locatie wordt de bakkerij in gericht. Foto: Google Maps

Broodbakken was nog niet zolang geleden een hobby voor Nick Kos. Hij werkte voorheen in de horeca en de ICT. Via een opleiding aan het Bakery Institute in Zaandam maakte hij deze carrièreswitch. Vorig jaar werkte hij nog voor de Verskade in Zaandam.

Carin Reyneveld was tot voor kort postbode in Edam en werkte in het verleden al bij de Proeverij van Gestam Kaasexport. ‘Toen de vaste medewerkster recent aangaf niet meer op zaterdag te willen werken, zijn we in gesprek gekomen over overname. Zo is het balletje gaan rollen’, vertelt Reyneveld aan de Stadskrant van onder meer Groot-Waterland, waar Edam toe behoort.

Belevenis

‘De nieuwe bakkerij, die momenteel wordt ingericht, wordt een belevenis’, vertelt het paar. ‘Je kunt niet alleen zien hoe het brood de hele dag door gebakken wordt, maar het ook proeven. Al dan niet in combinatie met de vele kaassoorten. In deze mooie historische omgeving.’

Het ondernemersechtpaar gaat Bakhuis de Koophandel met z’n tweeën runnen, voorlopig van woensdag tot en met zondag. Reyneveld neemt de verkoop voor haar rekening en Kos staat in de open productieruimte. ‘Eigenlijk komen hier al onze kernwaarden samen: duurzaamheid, gastvrijheid en transparantie.’

‘Dit gaat aanslaan’

Reyneveld en Kos zijn ervan overtuigd dat het assortiment van betaalbare kwaliteitskaas en acht tot tien soorten desembrood in combinatie met de uitstraling van het mooie, oude pakhuis aanslaat, vertellen zij de lokale media. De kaasproeverij was tot voor kort alleen nog open op zaterdag, waarmee niet aan de vraag kon worden voldaan. ‘En het brood dat wij gaan maken heb je hier niet.’

Reageer op dit artikel