nieuws

Bakkersvak voegt wedstrijd Gouden IJsspatel toe

Nieuws 160

Bakkersvak 2019 voegt een nieuw element toe aan de beurs: de wedstrijd om de Gouden IJsspatel. Ambachtelijke ijsbereiders konden op de beurs in Gorinchem al terecht voor een ijsplein en ijsroute vol leveranciers van ijsgrondstoffen, machines en toebehoren.

Bakkersvak voegt wedstrijd Gouden IJsspatel toe
Koffie-ijs is de centrale opdracht dit jaar. Foto: FB

Het toevoegen van de Gouden IJsspatel, Neerlands prestigieuste vakwedstrijd voor ambachtelijke ijsbereiders, maakt de beurs compleet, meldt beursorganisatie Easyfairs.

Koffie-ijs is wedstrijdsmaak

Koffie-ijs is de officiële wedstrijdsmaak van dit jaar. Op dinsdag 12 maart komt de vakjury met haar beslissing. Slechts één ijsmaker gaat aan het eind van de dag naar huis met de Gouden IJsspatel: een bekroning op haar of zijn ambacht en vakmanschap.

Aanmelden voor de competitie kan nog tot 1 maart. Het wedstrijdreglement is te lezen op de site van het Ambachtelijk IJscentrum, dat ook te volgen is op Facebook.

Springplank voor talenten

Ook voor de tweede en derde plek staat een trofee klaar. Daarnaast neemt de hele top 10 een oorkonde mee naar huis om het thuisfront te laten zien dat zij tot de beste ijsmakers van Nederland horen. Het winnen van de Gouden IJsspatel is van belang om een boost te geven aan de ijssalon/banketbakkerij die met deze eretitel mag pronken. De wedstrijd dient ook als springplank voor jong talent.

Raakvlakken tussen ijs en bakkerij

Bakkersvak is volgens Easyfairs dé plek om inspiratie op te doen voor de Nederlandse ijsmaker. ‘Er zijn veel raakvlakken tussen de werelden van ambacht ijs, brood, patisserie en chocolade. Met deze vakwedstrijd kunnen professionals uit al deze verschillende sectoren alleen maar meer leren van elkaar’, aldus een woordvoerster.

Reageer op dit artikel