nieuws

Uitslag Oliebollentestonline.nl over precies een week

Nieuws 851

Over precies een week, op woensdag 19 december, wordt de uitslag bekendgemaakt van Oliebollentestonline.nl. Per provincie wordt een winnaar gehuldigd. Alleen de beste oliebollenbakkers worden genoemd.

Uitslag Oliebollentestonline.nl over precies een week
De organisatie stuit meermaals op vette oliebollen. Foto’s: FB Oliebollentestonline.nl

Wie de initiatiefnemers achter Oliebollentestonline.nl zijn, is nog altijd onbekend, al zijn via enig speurwerk op internet wel namen te achterhalen.

Bij diverse bakkers en gebakskramen is het onderwerp meer gaan leven. Gisteren schreef Oliebollenkraam Nieuwe Haven in Schiedam op Facebook: ‘Goedemorgen Schiedam. We zijn in afwachting van de uitslag van oliebollentestonline.nl. Nog 8 dagen.’ En Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam schrijft op zijn Facebookpagina: ‘Laat maar komen @oliebollentestonline’, met daarbij een foto van zijn oliebollen.

Alleen de beste oliebollen

Via Facebook laat de organisatie nog eens weten dat het haar niet gaat om het benoemen van de slechtste oliebollen, maar zij de beste oliebol per provincie in het zonnetje wil zetten. ‘Wij zoeken niet de slechtste maar de beste. Wie dat zijn… 19 december.’

Veel vet

Op de Facebookpagina van Oliebollentestonline.nl is overigens te zien dat niet alle oliebollen in de smaak vallen bij het testpanel. Wat opvalt, is het gehalte aan vet in sommige oliebollen, met het begeleidende commentaar: ‘Wat moeten we hier mee? In ieder geval geen top 10 voor deze vetbonk.’ ‘Dat dit nog bestaat in Nederland. Zoveel olie. Wat een schande.’ En de tekst: ‘#watisdit?!’ bij de foto hiernaast:

 

Voor het betere oliebollenwerk: zie het oliebollendossier op Bakkerswereld

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel