nieuws

NVWA controleert extra op zoutgehalte van brood

Nieuws

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleerde in elk geval vorige week extra op het zoutgehalte in verschillende soorten brood. Dat meldt het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

NVWA controleert extra op zoutgehalte van brood
Bij controle door de NVWA is het belangrijk om een contramonster te nemen. Foto: NBC

Het NBC kreeg vorige week van verschillende bakkers door dat de NVWA extra controleert op het zoutgehalte van brood. ‘Het is dus belangrijk dat uw producten voldoen’, aldus de organisatie uit Wageningen. ‘Toch mag u ook kritisch zijn richting de NVWA-inspecteur als zij een monster meenemen uit uw bakkerij’, waarschuwt het NBC.

Het centrum adviseert bakkers om de inspecteurs te vragen waarom zij een product meenemen en waarop dat wordt getest.

Nut van contramonster

‘Vraag ook of u een contramonster kunt nemen’, aldus het NBC. Het bakkerijcentrum kan dit contramonster vervolgens snel en zorgvuldig laten onderzoeken, net als andere reguliere en microbiologische monsters.

Op basis van deze uitslagen kan de bakkerij-ondernemer indien nodig bezwaar aantekenen tegen een mogelijke boete-oplegging. Met een goede uitslag staat de bakker sterker in eventueel latere bezwaarprocedures of wanneer hij vragen krijgt over de betrouwbaarheid van zijn werkwijze.

Reageer op dit artikel