nieuws

Nederland blijft smullen van Heel Holland bakt

Nieuws 567

De thuisbakkers van Nederland zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd voor Heel Holland bakt. De start van het zesde seizoen trok 3,3 miljoen kijkers en was het best bekeken programma van de zondag, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Nederland blijft smullen van Heel Holland bakt

De eerste aflevering van de nieuwe reeks is veel beter bekeken dan de eerste aflevering van vorige seizoenen. Het begin van het vijfde seizoen trok vorig jaar september 2,7 miljoen kijkers, de vierde reeks kwam uit de startblokken met bijna 2,5 miljoen kijkers. Vorig jaar trok Heel Holland bakt voor het eerst meer dan drie miljoen kijkers. Op de ontknoping van de vijfde reeks stemde een recordaantal van ruim 3,4 miljoen Nederlanders af.

Het NOS Journaal van 20.00 uur trok zondag 2,8 miljoen kijkers. Naar Studio Sport Eredivisie keken 2,4 miljoen mensen.

Deelnemers zijn tussen 23 en 64 jaar

Heel Holland bakt maakte begin november al op Facebook bekend wie de kandidaten zijn van komend seizoen.De vijftien geselecteerde deelnemers zijn: Adrien (27, arts-onderzoeker), Anna (28, korporaal Koninklijke marine), Maroeska (59, ontwerper), Nicole (38, teamleider thuiszorg), Aruna (42, hypotheekadviseur), Elly (64, huisvrouw), Ahmed (28, wetenschappelijk onderzoeker), Arjen (35, beleidsadviseur), Hanneke (35, wijkverzorgende), Kim B (29, sociaal-pedagogisch hulpverlener), Cas (23, Pabostudent), Michel (46, ondernemer), Kim G (31, clinical research coördinator), Liesbeth (58, ondernemer) en Vincent (25, student).

Reageer op dit artikel