nieuws

Branchepartijen stellen projectcoördinator Bedrijfsopvolging aan

Nieuws 806

Babiche van de Loo is per 1 december projectcoördinator bij de deze maand opgerichte Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij. Twaalf vooraanstaande organisaties in de bakkerij willen met de stichting bedrijfsopvolging in de bakkerij stimuleren en aanjagen. De partijen zijn sinds juni op zoek naar een coördinator.

Branchepartijen stellen projectcoördinator Bedrijfsopvolging aan
Projectcoördinator Babiche van de Loo.

Bedrijfsopvolging heeft de hoogste prioriteit, laat het bestuur van de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij weten. De statuten melden als doel: het stimuleren van bedrijfsopvolging in de bakkerijbranche en het bewerkstelligen van toename van overdrachten van ambachtelijke bakkersbedrijven.

De branchepartijen staken dit voorjaar al de koppen bij elkaar onder het mom ‘Opvolgers gezocht’. Zij zien dat de rol en functie van de ambachtelijke bakker in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf onder druk staat. Daarover bestaat bij de ambachtelijke partijen al langere tijd zorg. Onder anderen Chiel van den Hout van Beko Advies sprak er zijn zorgen meermaals over uit.

Branchebreed gedragen

Dit heeft geresulteerd in de oprichting van de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij. De nieuwe stichting is een branchebreed gedragen, gezamenlijk initiatief van twaalf organisaties in de branche.

Het bestuur bestaat uit afgevaardigden, namens inkooporganisaties (Toon Merks, Bakeplus), werkgeversorganisatie (Marie-Hélène Zengerink, NBOV), adviesorganisaties die bemiddelen bij aan- en verkoop (Chiel van den Hout, Beko Advies) en commerciële organisaties (Geert Caniels, Echte Bakkersgilde).

Babiche van de Loo is coördinator

Babiche van de Loo is per 1 december als projectcoördinator aangesteld. Haar focus ligt op het stimuleren van de werving van kandidaten voor een toekomst als zelfstandig bakkerij-ondernemer. Die werving kan zowel binnen als buiten de sector plaatshebben. Geert Caniels, bestuurslid van de nieuwe stichting, legt uit: ‘Waar het hier om gaat is dat er nieuwe wegen worden aangeboord buiten de gebaande paden, van mensen die nu nog niet weten dat ze misschien later wel een bakkerij overnemen.’

Babiche van de Loo is het laatste jaar werkzaam geweest als logistiek manager in het Erasmus ziekenhuis. Daarvoor heeft ze ervaring op gedaan met het werken in en samen met brancheorganisaties. Hierdoor heeft ze een goed gevoel voor ontwikkeld voor verschillende belangen en invalshoeken. Haar communicatieve vaardigheden, zelfstandigheid en vermogen tot het vertalen van strategie naar praktijk maakt haar geschikt voor deze functie.

Twaalf organisaties

Naast het aanstellen van de projectcoördinator, die zich volop concentreert op dit ene onderwerp, vindt de nieuwe stichting het van belang dat het initiatief breed wordt gedragen. De volgende organisaties hebben hiervoor ingetekend:

 1. Topbakkers
 2. Ambachtsbakker
 3. Patisserie College
 4. NBOV
 5. Stichting Echte Bakkersgilde
 6. NEBAFA
 7. NBA
 8. Bakeplus
 9. FoodResult
 10. Beko Advies
 11. TenBa
 12. Krediet Unie bakkerij Ondernemers

Reageer op dit artikel