nieuws

Bakkersopleiding Horizon College scoort goed in Keuzegids

Nieuws 591

De opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College is benoemd tot topopleidingen door de Keuzegids mbo 2019. In deze gids worden mbo-opleidingen met elkaar vergeleken en wordt een ranglijst samengesteld. De opleiding Brood & Banket van het Horizon College staat in deze gids op de eerste plaats en ontvangt het kwaliteitszegel Topopleiding.

Bakkersopleiding Horizon College scoort goed in Keuzegids
ROC Horizon College

Ook de opleiding Schilderen van het Horizon College krijgt het kwaliteitszegel Topopleiding.

De redactie gebruikt voor de totstandkoming van de Keuzegids mbo verschillende bronnen, waaronder de JOB-monitor. Dit is een enquête van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs die onder mbo-studenten wordt afgenomen.

Energie

Foto: Mike Bink

De opleidingen van Brood & Banket, gevestigd op de locatie in Heerhugowaard, staan dit jaar voor de eerste keer bovenaan de ranglijst. Opleidingsmanager Ronald Rijkers is blij met het predicaat Topopleiding. ‘Dit is een groot compliment voor het team, dat de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Het is mooi om te zien dat het bedrijfsleven en vooral onze studenten ons waarderen voor de energie die wij in het onderwijs steken. Typerend voor het team is dat we nu al nadenken wat wij nog meer kunnen verbeteren. Wij pakken dit cadeau graag uit in deze tijd van bezinning en festiviteiten.’

Gestegen op ranglijst

In totaal zijn 42 mbo-scholen met elkaar vergeleken. Het Horizon College neemt, als brede mbo-school, in de ranglijst een 21ste plaats in en is daarmee zes plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het Horizon College heeft vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend. Het Hoornbeeck College voert de ranglijst aan.

Reageer op dit artikel