nieuws

Bakery Nexus vandaag op pad met Oliebollen Roadshow

Nieuws 575

Bakery Nexus is vanmorgen 31 december op pad met de Oliebollen Roadshow. Het eigenwijze netwerk van jonge professionals peilt op luchtige wijze de sfeer en deelt na afloop de lessons learned met alle bakkers uit de roadshow. Nexus-lid Tamara Hoogerwaard: ‘De Roadshow is ook een knipoog naar de veelheid aan testen en uitreikingen in onze branche. ‘Met goud bekroond’, ‘vijf sterren’, ‘beste van de provincie’… Als Nexus denken we dat dit eventueel anders kan.’

Bakery Nexus vandaag op pad met Oliebollen Roadshow

Bakery Nexus is vanmorgen 31 december gestart met de Oliebollen Roadshow.  Het netwerk van jonge professionals stippelde een route van meer dan 600 kilometer uit langs zo’n vijftien (oud-)Nexusleden. Sander Bertens, één van de organisatoren: ‘Het idee ontstond eigenlijk heel spontaan en bovendien last minute, typisch Nexus. We hadden het idee om in een oliebollenbakkerij mee te werken, maar onze leden verrassen met een bezoek bleek natuurlijk veel leuker. Even later hadden we een route, een toepasselijk logo op de auto en hadden alle Nexus-leden (de niet-bakkers in dit geval) een enthousiast bericht in de mailbox om mee te doen.’

Positief geluid

De Nexus Oliebollen Roadshow gaat verder dan een verrassingsbezoek en heeft de volgende uitgangspunten aldus Bakery Nexus: ‘We huldigen elke bakker, zijn inspanning voor de feestdagenperiode wordt beloond op luchtige wijze. We proeven een oliebol, maar beoordelen het product niet, dat laten we over aan vakmensen onderling. We peilen de sfeer (hoe gaan de zaken, wat zeggen de klanten en wat valt ons op) en delen na afloop de lessons learned met alle bakkers uit de roadshow.

Aanwakkeren van de branche

Tamara Hoogerwaard (links): ook een knipoog naar alle tests. Foto: Bakery Nexus

Nexus-lid Tamara Hoogerwaard: ‘De Roadshow is ook een knipoog naar de veelheid aan testen en uitreikingen in onze branche. ‘Met goud bekroond’, ‘vijf sterren’, ‘beste van de provincie’… Als Nexus denken we dat dit eventueel anders kan en nodigen we elke bakker uit om eens na te denken over het volgende:

Herbezin je op de waarde van alle klassementen en bekroningen
Ga je een beter product maken dankzij de uitkomsten?
Wat vindt de klant werkelijk belangrijk?
Zorg dat je als bakker niet alleen met oliebollen of stollen, maar juist ook die andere 364 dagen de vertrouwenspersoon van je klant bent.
Organiseer zelf ook eens een roadshow met collega-bakkers rondom een bepaald thema (bv. busbroden, stukswerk, etc.) en ga onaangekondigd langs bij elkaar met als doel: feedback en leren.
Houd het simpel en werk slim samen.

In halfuur bedacht

De Oliebollen Roadshow was in slechts een half uur uitgedacht en uitgewerkt. Hoogerwaard: ‘Cruciaal is dat je qua denkwijze op dezelfde golflengte zit en pragmatisch bent; geen clubjes in het leven roepen, maar gewoon doen. En misschien wel het belangrijkste: heb vooral veel lol en straal dat als vanzelf uit.’

De Oliebollen Roadshow meemaken? Volg Bakery Nexus vandaag op Facebook

Over Bakery Nexus

Bakery Nexus organiseert geregeld evenementen waar inspireren, prikkelen en motiveren centraal staat, zoals het Nieuwjaarsevent
op vrijdag 25 januari. Ook start in 2019 een columnreeks waarin het netwerk constructief-kritisch
haar licht laat schijnen over onderwerpen in de branche.

 

 

Reageer op dit artikel