nieuws

BackWerk opent op Schiedam CS en in Zwolle

Nieuws

De nieuwste BackWerk-locatie is 20 december 2018 geopend op station Schiedam Centrum. Het versconcept heeft hiermee zijn 22ste winkel geopend in Nederland. Kort daarvoor opende de keten een filiaal aan de Melkmarkt in Zwolle.

BackWerk opent op Schiedam CS en in Zwolle
De stationswinkel van BackWerk is een feit. Foto's: BackWerk

De van oorsprong Duitse zelfbedieningsbakker BackWerk heeft 20 december een nieuwe vestiging geopend in Schiedam-Oost. De winkel is gevestigd in station Schiedam Centrum.

De keten is onder meer in Rotterdam actief op diverse metrostations en in winkelcentrum Zuidplein. Het van oorsprong Duitse bedrijf verkoopt naast belegde broodjes ook sappen en smoothies die ter plekke worden bereid.

Eerste treinstation

‘We zijn trots om de eerste BackWerk op een treinstation te openen. ‘Het concept BackWerk staat voor kwaliteit, vers, snel en een vriendelijke prijs. Deze kunnen we de gasten van BackWerk Schiedam nu bieden’, zegt Dick de Vilder, algemeen directeur van BackWerk Nederland.

Het assortiment bestaat uit verschillende belegde broodjes, salades, smoothies, sappen, frisdranken maar ook koffie, belegde pretzels en vers bereide pizza’s. BackWerk heeft een breed assortiment voor het ochtend, middag en tussendoor moment. De medewerkers houden zich de volledige dag bezig met het bereiden en beleggen van de broodjes, afgestemd op de vraag van het aankomende uur.

Nieuwste concept voor snelle reizigers

Op de nieuwe locatie in Schiedam is, net zoals in Hilversum, het allernieuwste concept toegepast. Dit concept speelt nog beter in op de behoeftes van de dagelijkse consument waaronder de reizigers en creëert een optimale smaakbeleving voor de beste prijs. Daarnaast worden de producten in Schiedam op voorhand verpakt waardoor de gasten, indien gewenst, zo snel mogelijk weer door kunnen.

‘Wij zijn erg positief over deze eerste samenwerking met NS en hopen dan ook dat er nog vele mogen volgen’ adus Dick de Vilder.

Winkel in Zwolle

Naast de opening in Schiedam heeft BackWerk ook een winkel in Zwolle geopend, op de Melkmarkt. In totaal zijn er dit jaar 7 locaties in Nederland geopend, de ambitie is om volgend jaar deze groei curve door te zetten en minimaal 10 nieuwe winkels te openen.

Over BackWerk

BackWerk is een franchiseformule met als missie haar gasten te voorzien van ‘feel good food’. De formule staat bekend om haar dagelijks vers bereide en huisgemaakte producten die als klein geluk voor onderweg dienen.

De bakkerijketen, die in 2001 in Duitsland van start ging, breidde daar in de afgelopen jaren uit tot ruim 340 vestigingen en is actief in diverse Europese landen waaronder Oostenrijk en  Zwitserland. De keten – die op dit moment zo’n 3000 medewerkers telt en een consumentenomzet van 200 miljoen euro behaalt – is sinds najaar 2017 onderdeel van het Zwitserse gemaksformuleconcern Valora.

Reageer op dit artikel