nieuws

Tweede woensdag in november: wie wint de BakkersVakWedstrijden?

Nieuws 503

Het is vandaag de tweede woensdag van november: de dag van de BakkersVakwedstrijden in het Fries Congrescentrum Drachten. Vanavond rond 18 uur is bekend wie Kampioen brood-, koek- en banketbakken 2018 is.

Tweede woensdag in november: wie wint de BakkersVakWedstrijden?
Herman Schepers won de BakkersVakWedstrijden 2017.

Wat ooit begon als een regionale wedstrijd voor Noord-Nederlandse bakkers  is uitgegroeid tot een landelijk evenement: de BakkersVakWedtrijden in Drachten. Altijd op de tweede woensdag in november. De jury is sinds gisteren druk doende om alle producten te beoordelen. Die klus is geklaard, de producten worden klaargezet op de showtafels in het Fries Congrescentrum in Drachten.

Zaal geopend vanaf 15 uur

Vanaf 15.00 uur is de zaal van het Fries Congrescentrum geopend en kunnen bakkers en hun familie en werknemers de wedstrijdklassen en showtafels bekijken. Van 17.00 uur tot circa 18.00 uur vindt de prijsuitreiking van alle klassen plaats, met als klap op de vuurpijl de presentatie van de Toptien en de bekendmaking van de Kampioen brood-, koek- en banketbakken 2018. Vorig jaar won Herman Schepers de Echte Bakker uit Sleen de competitie, op de voet gevolgd door Giel Vermeulen van Bakkerij Verba uit Brakel en Team Vreugdenhil uit Maasdijk.

De presentatie en de prijsuitreiking is in handen van cabaretier-zanger-presentator Arno van der Heijden.

Honderden inzendingen

Tijdens de BakkersVakWedstrijden laten honderden bakkers, banketbakkers en hun werknemers uit heel Nederland hun ambachtelijke brood- en banketproducten beoordelen door een deskundige jury. Een van de onderdelen is ook altijd een sierstuk. Het thema voor het sierstuk dit jaar is Leeuwarden – Culturele hoofdstad van Europa.

Reageer op dit artikel