nieuws

Top-patissiers starten Pastryschool040

Nieuws 1278

Top-patissiers Jurgen Koens en Tom van Woerkum gaan 7 januari van start met Pastryschool040.

Top-patissiers starten Pastryschool040
Foto: Pastryschool040

Het idee van de patissiers voor Pastryschool040  ontstond nadat Koens en Van Woerkom geregeld aanvragen kregen om cursussen of workshops te geven op een vaste locatie.

‘We willen wel een unieke patisserieschool neerzetten. Iets doen wat er nog niet is en waar de focus ligt op: ‘knowledge is power’ en ‘sharing is caring’ – dus echt gericht op het delen van onze kennis. Waarin wij zeker onderscheidend in zijn, is dat wij zowel horeca- als boutique-patisserie/chocolaterie-ervaring hebben op het hoogste niveau.’

Werkwijze

De patissiers willen gaan werken met kleine groepen van maximum 10 cursisten, zodat er volop persoonlijke aandacht gegeven kan worden. Tijdens de cursussen worden meerdere producten gemaakt in een tijdsbestek van twee dagen. ‘Dat maakt dat we goed de tijd kunnen nemen om de technieken uit te leggen en deze voor te doen. Als de cursisten alle technieken goed kunnen uitvoeren dan krijgen ze ook een officieel certificaat.’

De tweedaagse cursussen worden gegeven op maandag en dinsdag. Dit zijn vaak de sluitingsdagen van zowel de mensen in de horeca als in de bakkerijbranche. Alle cursussen worden zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven.

Jurgen Koens

Top-patissier Jurgen Koens

Nieuwe technieken

De inhoud van de cursussen zijn transparant en worden in onze fotografie op onze site weergegeven per cursus. De bereidingen zijn meer dan alleen de klassieke smaken of technieken, er wordt veel gewerkt met kruiden, specerijen en ook groente in de producten. Ook wordt er gewerkt met minimale suikertoevoegingen in de producten. Er wordt continu gewerkt met nieuwe technieken.

Koens zet de Pastry School040 samen op met Tom van Woerkum.

Workshops van gastchefs

‘Ieder kwartaal nodigen wij ook een internationale bekende gastchef uit die samen met ons een mooi workshop geeft. Door onze samenwerkingen met verschillende internationale partners kunnen we met de beste ingredienten en materialen werken. En zij zorgen ervoor dat we altijd van de nieuwigheden op de hoogte zijn.’

‘Wat wij willen creëren, is een totaal internationaal platform voor patissiers werkzaam in alle branches wereldwijd. Delen van kennis is hier het sleutelwoord, om zo ons vakgebied te versterken en te verzekeren van toekomst. Met bekwame vakmensen.’

 

Reageer op dit artikel