nieuws

Patrick de Vries strijdt op World Chocolate Masters in Parijs

Nieuws 708

Met zijn 25 jaar is Patrick de Vries uit Enschede de jongste deelnemer op de World Chocolate Masters in Parijs. De Vries strijdt op het wereldkampioenschap tegen gerenommeerde chefs van sterrenrestaurants. Tubantia sprak de jonge chocolatier voor de wedstrijd.

Patrick de Vries strijdt op World Chocolate Masters in Parijs

De World Chocolate Masters vindt plaats op de beurs Salon du Chocolat in Parijs. Patrick de Vries won in 2015 de Gouden Gard en in 2017 de Dutch Pastry Award. De talentvolle patissier is in het dagelijks leven werkzaam als bakker en patissier bij Koopmans in Tubbergen.

Vijf opdrachten

Op het WK in Parijs moet De Vries een vijftal opdrachten uitvoeren. Dat begon woensdag met het maken van zijn eigen chocoladetruffelcake. ‘Dat is cake die dagenlang vers moet blijven, bijvoorbeeld om te consumeren in het vliegtuig’, zegt De Vries tegen Tubantia. Ook waagde hij zich gisteren aan het maken van chocoladetruffel.

Vandaag staan er de drie resterende onderdelen op het programma. Zo presenteert de Enschedeër zijn eigen chocoladereep. Na het proeven van tal van verschillende soorten cacao en chocola, is hij tot een gevulde chocoladereep gekomen. ‘Hij smaakt in het begin een beetje fruitachtig, maar de nasmaak is iets bitter en intenser’, aldus De Vries. Ook laat hij zijn eigen chocoladebonbon zien, die hij ontwierp in Antwerpen.

Tot slot presenteert De Vries een ‘chocolatesnack on the go’. ‘Dat is een soort warm broodje chocolade, waarbij de chocola niet mag smelten.’

Finale

Vanavond hoort De Vries of hij bij de beste tien behoort. Indien dat het geval is, neemt hij het morgen tijdens de finaledag op tegen de negen beste chocolademakers ter wereld. ‘Het wordt lastig en pittig, maar als je meedoet kun je altijd winnen’, zegt De Vries uiterst nuchter.

Reageer op dit artikel