nieuws

Online academie voor chocolatiers opgericht

Nieuws 702

Callebaut is een online platform gestart voor chocolatiers. Via een nieuwe ‘academy’ kunnen chefs uit de hele wereld zien hoe ze chocolade het best kunnen gebruiken, schrijft het Algemeen Dagblad.

Online academie voor chocolatiers opgericht
Archief Bakkerswereld

‘Wij hebben op 21 locaties in de wereld Chocolate Academy’s waar chefs leren werken met chocolade: van de Verenigde Staten tot Brazilië, van Zuid-Afrika tot Japan en China. Dit is de eerste keer dat mensen online kunnen leren’, vertelt Freek van der Knaap, vice-president Global Gourmet van chocoladebedrijf Callebaut aan het AD. ‘Het eerste opleidingsinstituut is in 1911 begonnen in België. Die in Nederland is in Zundert.’

Video’s

In de eerste week zijn er vijftig video’s online geplaatst op de website van de Chocolate Academy, hier komt elke week een nieuwe bij. ‘We kijken naar welke onderwerpen de gebruikers het interessants vinden’, aldus Van der Knaap. ‘Willen zij vooral recepten of zijn ze juist benieuwd naar technieken die ze kunnen gebruiken? Daar passen wij het aanbod op aan.’

De chefs die de video’s presenteren zijn gerenommeerde chocolatiers. Ze komen uit alle delen van de wereld: VS, Canada, België, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. Ook de Nederlandse Marike van Beurden levert een bijdrage aan de opleiding. Zij haalde de tweede plaats tijdens de World Chocolate Masters 2013.

Mensen kunnen toegang krijgen tot gratis technische video’s (wanneer ze zich abonneren op de nieuwsbrief), alle cursussen zijn alleen zichtbaar voor betaalde leden (maandelijkse of jaarlijkse lidmaatschappen).

 

Bekijk hier de trailer van de Chocolate Academy

Reageer op dit artikel