nieuws

Gorinchem en Easyfairs verbeteren bereikbaarheid Bakkersvak

Nieuws 623

De bereikbaarheid van de Evenementenhal Gorinchem, waar de BakkersVak plaatsvindt, wordt verbeterd. Gemeente Gorinchem en eigenaar Easyfairs hebben hiervoor de handen ineen geslagen.

Gorinchem en Easyfairs verbeteren bereikbaarheid Bakkersvak
De nieuwe locatie van de Bakkersvak: Evenementenhal Gorinchem

Voor een goede doorstroming bij evenementen, waaronder de BakkersVak, komt er op de verkeerslichten een automatische evenementenregeling.  Ook heeft de gemeente Gorinchem de bewegwijzering naar Evenementenhal Gorinchem vernieuwd en geoptimaliseerd. Deze dynamische bewegwijzering is reeds aangebracht en is vanaf de eerste week in december in werking. Ook krijgt Evenementenhal Gorinchem een eigen bushalte.

Automatische regeling

De automatische evenementenregeling op de verkeerslichten bij veel aanbod aan verkeersstromen houdt concreet in dat bij druk bezochte beurzen de bezoekers automatisch vanaf het kruispunt Spijksesteeg – Newtonweg en Franklinweg naar de achteringang van de parkeerplaats van Evenementenhal Gorinchem worden geleid. Dit moet files op de snelweg A15 reduceren of zelfs voorkomen. Verder is dit kruispunt voorzien van nieuwe bewegwijzeringsborden naar Evenementenhal Gorinchem. Zowel de automatische evenementenregeling als de nieuwe dynamische bewegwijzering zijn vanaf de eerste week van december actief.

Easyfairs erg verheugd

‘Wij zijn ontzettend verheugd met deze ontwikkelingen. De gemeente Gorinchem heeft in dit proces volledige medewerking verleend gezien het gezamenlijk belang van een groot beurs- en evenementencomplex in Gorinchem. Wij zijn hier dan ook zeer tevreden mee. Afgelopen zomer hebben wij al geïnvesteerd in een betere verkeersdoorstroming door ons parkeerterrein her in te richten en uit te breiden. Al deze ontwikkelingen zorgen er nu voor dat onze exposanten, bezoekers en overige klanten snel en veilig het parkeerterrein betreden. Bovendien zorgt dit voor een enige ‘rust’ voor de omgeving, want de verkeersdoorstroming zal nog soepeler verlopen’, zegt Jeroen van Hooff, CEO Easyfairs Nederland.

Nieuwe bushalte Evenementenhal

Daarnaast is Evenementenhal Gorinchem met ingang van de nieuwe dienstregeling (9 december) voorzien van een eigen bushalte voor de hoofdingang. Het busvervoer wordt verzorgd door Qbuzz. De stadsdienst naar Evenementenhal Gorinchem rijdt twee keer per uur in twee richtingen en doet behalve Evenementenhal Gorinchem ook het centrum en het station.

300.000 bezoekers per jaar

Easyfairs is sinds 2016 eigenaar van Evenementenhal Gorinchem en organiseert op deze locatie 36 beurzen en events per jaar, waaronder BakkersVak. Daarnaast worden tientallen evenementen georganiseerd door externe partijen. Meer dan 300.000 mensen brengen per jaar een bezoek aan Evenementenhal Gorinchem.

Reageer op dit artikel