nieuws

Gerard Joling zingt over biologisch Lidl-brood

Nieuws 5804

Gerard Joling is de hoofdrolspeler van de nieuwe Lidl-reclame. Op de melodie van het nummer ‘Rio’ van Maywood uit 1981 zingt de zanger over het biologische broodassortiment van de discounter.

Gerard Joling zingt over biologisch Lidl-brood
Een still uit de Lidl-commercial met Gerard Joling. Afbeelding: Lidl Nederland / Facebook
Joling zingt onder meer over ‘veel verantwoorde keus’ in brood. De voice-over neemt het vervolgens over om Lidl niet alleen ‘verskampioen’ te noemen, maar ook om te vertellen dat het vers afgebakken brood in de winkel nu ook biologisch is.

Bekijk de video op het Facebook-account van Lidl Nederland.

Negatief op Twitter

Op Twitter zijn de reacties op de nieuwe commercial vooral negatief. De reclame is volgens één van hen ‘tergend slecht‘ en Joling doet dit alleen maar omdat hij geld nodig heeft. Op Facebook is het reclamefilmpje inmiddels ruim 40.000 keer bekeken en 111 keer gedeeld. Reacties op dat kanaal zijn zowel negatief als positief.

Lidl en BN’ers

Lidl heeft hiermee weer een Bekende Nederlander aan het merk gekoppeld. Zo zong Frans Bauer ‘Heb je Chi-nees voor mij’ en promootte George Baker eerst de Lidl Brown Bag, later de Lidl Green Bag, het duurzame en herbruikbare alternatief voor het traditionele agf-tasje. Een reclame met Ruud Gullit ging over het ontbreken van Oranje in de zomer.

Reageer op dit artikel