nieuws

Eerste lichting bakkersassistenten krijgt arbeidscontract

Nieuws 962

De eerste groep leerlingen van de nieuwe opleiding assistent bakker in Hoogeveen ondertekent op dinsdag 27 november een arbeidscontract.

Eerste lichting bakkersassistenten krijgt arbeidscontract

In drie maanden tijd leerden tien studenten de technische kneepjes van het vak en deden werkervaring op bij leerbedrijven. Deze leerbedrijven, allemaal ambachtelijke en industriële bakkerijen, bieden de gloednieuwe bakkersassistenten eerst een jaarcontract aan, waarna ze eventueel kunnen doorgroeien naar een vast dienstverband.

Tweede groep van start

‘We zijn hier heel blij mee’, zegt Gert-Jan ten Napel van Het Ambacht Opleidingen. Hij is de initiator van deze opleiding in de bakkersbranche. ‘Het succes is mede te danken aan de goede samenwerking tussen United Work, het Ambacht Opleidingen, het Alfa College en Menso in de gemeenten Emmen, Coevorden en Westellingswerf. We zijn ook zeer tevreden met het grote slagingspercentage van dit project. We verwachten dat minimaal negentig procent een baan heeft na deze opleiding! In februari 2019 starten we met een tweede groep. We onderzoeken momenteel eveneens hoe we dit verder kunnen uitrollen in heel Nederland.’

Brood op de plank

De succesformule is ideaal voor mensen die aan de slag willen in het bakkersvak. Ook de bakkersbedrijven zijn blij met enthousiaste medewerkers die hun kwaliteiten willen ontwikkelen. Zo blijft er voor iedereen brood op de plank.

Reageer op dit artikel