nieuws

De Verwenbakker failliet verklaard

Nieuws 3637

De Verwenbakker B.V. in het Limburgse Neer is failliet verklaard.

De Verwenbakker failliet verklaard
Foto: archief Bakkerswereld

Aan De Verwenbakker was op 14 november  voorlopige surseance verleend, meldde Bakkerswereld op 15 november. Een dag later, op 16 november, is het bedrijf failliet verklaard.

Productie overnemen

Bronnen in de markt melden dat Bake Five en Goedhart de productie overnemen. De directie van Goedhart geeft tegenover Bakkerswereld echter te kennen niet te willen reageren op de berichtgeving rond De Verwenbakker. Bake Five is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Emté en Sligro

De Verwenbakker was een belangrijke leverancier van de Emté-supermarkten en groothandel Sligro. ‘Door de overname van Emté door Jumbo en Coop zijn er nu acute problemen ontstaan. De winkels worden namelijk van brood voorzien door Jumbo en Coop zelf’, liet algemeen directeur Joost Smaal van De Verwenbakker vorige week aan Bakkerswereld weten. ‘We zijn naarstig op zoek naar oplossingen. Meer wil ik er op dit moment niet over kwijt, ’ voegde hij er aan toe.

Jumbo en Coop

Ook zouden Jumbo en Coop hulp willen bieden, maar op het laatste moment de handen ervan af getrokken hebben. Dat wilde en kon Joost Smaal niet beamen.  Ook wilde hij niet bevestigen dat Bake Five en Goedhart de productie overnemen en proberen gezamenlijk personeelsleden te herplaatsen. Als bewindvoerder is aangesteld mr. B.P.W. van Brink.

Reageer op dit artikel