nieuws

Bakkerij Koenen is Top Bakker van het Jaar

Nieuws 846

Bakkerij Koenen uit het Gelderse Westervoort mag zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen. Een verdienstelijke tweede plaats was er voor Bakkerij Schreuder uit Uddel. Het podium werd gecompleteerd door Bakkerij Blom uit Hasselt met een derde plaats.

Bakkerij Koenen is Top Bakker van het Jaar
Bakkerij Koenen uit het Gelderse Westervoort mag zich een jaarlang Top Bakker van het Jaar noemen. Foto: Top Bakker

De verkiezing Top Bakker van het Jaar vormt traditioneel één van de hoogtepunten van de Top Bakkers-jaarvergadering. Een vergadering die dit jaar in het teken stond van ‘Samen voor Goud’. In diverse inspirerende sessies werden de marktontwikkelingen en kansen geschetst voor de organisatie en de aanwezige Top Bakkers. Bakkerij Koenen wist ook in 2015 de titel binnen te halen.

Zaakjes goed voor elkaar

Volgens kwaliteitsmanager Nico Colenbrander zei dat de term ‘verkiezing’ de titel ‘Top Bakker van het Jaar’ eigenlijk tekort doet. Want om als bakkerij hoge ogen te gooien moet je de zaakjes goed op orde hebben. ‘Je kunt het gerust zien als een overall kwaliteitscompetitie tussen alle Top Bakkers. De onderlinge strijd draagt bij aan de hoge kwaliteitsstandaarden die al onze Top Bakkers voorstaan. Om als bakkerij aanspraak te maken op deze begeerde titel moet echt op meerdere vlakken in je bedrijfsvoering excelleren. En bakkerij Koenen heeft dit duidelijk laten zien dit jaar’, aldus Colenbrander.

In de normering tellen twaalf onderdelen met elk hun eigen weging mee, waaronder certificering, datakwaliteit GS1 en productetikettering Op het onderdeel productkwaliteit, beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum, heeft bakkerij Koenen het hele jaar door cijfers boven de 8,2 behaald.  ‘Stabiel en hoog, om trots op te zijn’, oordeelde het NBC.

‘Dit is een prachtige opsteker voor het team’

‘Na de tweede plaats vorig jaar, is dit een prachtige opsteker voor ons team. Het is wat dat betreft ook een titel die je echt met elkaar behaalt’. Uit handen van directeur Wim Doedens en commercieel manager Marco Simons ontvingen een trotse Paul, Nicolette en Mirjam Koenen de trofee en plaquette voor aan de muur. Ook voor de nummers 2 en 3 was er een fraaie wandplaquette.

Peter Bienefelt. Foto: Jan Willem Schouten

Peter Bienefelt. Foto: Jan Willem Schouten

‘Bakkerij Koenen, sinds 2002 aangesloten bij Top Bakkers, kent een lange historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1869. Bakkerij Koenen staat voor professionaliteit, kwaliteit en service. Met elf eigen winkels rondom Arnhem en een veelheid aan B2B-afnemers staat Bakkerij Koenen iedere dag weer klaar om hun klanten te laten genieten van de lekkerste en meest verse broodproducten’, aldus de organisatie.

Naast een gastsessie van Meester Boulanger en Wereldkampioen Peter Bienefelt werd de bijeenkomst afgesloten met een inspirerende presentatie van hockey-coach en Olympisch kampioen Marc Lammers ‘Samen voor Goud’. Het Top Bakkers-team kijkt met een voldaan gevoel terug op de geslaagde dag.

Reageer op dit artikel