nieuws

Zeelandia Groep verwerft 100% belang in Indonesië

Nieuws 437

Koninklijke Zeelandia Groep heeft een 100% belang verworven in Indonesië. Sinds de start in 1977 heeft Zeelandia hier samengewerkt in een joint venture met PT Prambanan Kencana.

Zeelandia Groep verwerft 100% belang in Indonesië
Aan tafel van links naar rechts: Michiel de Ruiter (CEO Zeelandia), Susanna Solichin en Dani Solichin (PT Prambanan Kencana).

Met een traditionele Indonesische ceremonie in bijzijn van vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade is de verandering van het eigenaarschap gevierd. ‘Deze acquisitie is een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van Zeelandia in Indonesië, welke onze leidende positie in de bakkerij industrie versterkt en past binnen onze groeistrategie voor Azië’, laat Zeelandia CEO Michiel de Ruiter weten.

Zeelandia Indonesië bestaat uit een commerciële organisatie en een fabriek in Jakarta die een uitgebreid portfolio van ingrediënten voor brood en banket produceert. Er werken ongeveer 270 mensen.

Over Zeelandia

Samen met haar klanten is Zeelandia steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de wereld van brood en banket. Door anders te denken, biedt Zeelandia inventieve oplossingen om bakkers succesvoller te maken. Zeelandia inspireert haar klanten met hoogwaardige ingrediënten en manieren om beter te bakken, – te managen en te verkopen. Opgericht in 1900 door de Nederlandse familie Doeleman, is Zeelandia uitgegroeid tot een wereldwijde speler op de markt van bakkerijgrondstoffen. Vandaag de dag ontwikkelen ruim 3.000 toegewijde medewerkers wereldwijd producten die aansluiten op de lokale smaak en behoeften in circa 100 landen.

Reageer op dit artikel