nieuws

Verkiezing Breda’s Worstenbroodje in teken duurzaamheid

Nieuws 449

De verkiezing van ‘Breda’s Worstenbroodje van de Toekomst’ staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. Brabantse professionals en amateurs wordt gevraagd mee te denken over een nieuwe variant, de winnaar wordt 9 december bekendgemaakt.

Verkiezing Breda’s Worstenbroodje in teken duurzaamheid

Met de verkiezing van het ‘Grand Theatre Breda’s Worstenbroodje van de Toekomst 2018’ worden zowel Brabantse professionals als amateurs uitgedaagd mee te denken over een nieuwe variant op Brabants populairste lekkernij. Dit jaar ligt de nadruk op duurzaamheid. Verder hoopt de organisatie op zoveel mogelijk creativiteit en inzendingen die vooruitstrevend, verrassend en innovatief zijn en ook goed smaken. Inzenden kan tot 22 november.

Europese regio Gastronomie

De provincie Brabant is in 2018 uitgeroepen tot Europese regio van de Gastronomie, waarbij de stad Breda in de maand december centraal staat. In dat kader neemt de Grand Theatre Boekhandel Breda het initiatief de verkiezing. Grietje Braaksma, vestigingsmanager van de boekhandel, wordt in de organisatie bijgestaan door Barbara Putters van Breda Promotions en Fusina Verloop van Bureau De Wonderneming.

Deelname

Deelnemers wordt gevraagd op één A4 het plan vorm te geven. Dat kan met de hand getekend, grafisch of met behulp van fotografie zijn, moet met maximaal 250 woorden worden  onderbouwd en worden aangevuld met de ingrediëntenlijst. De inzending moet digitaal geschieden en gericht worden aan: fusina@dewonderneming.nl

Alle professionals en amateurs die in Brabant wonen of bij een Brabantse (vak)school ingeschreven staan, kunnen meedoen aan de verkiezing.

Erfgoed Unesco
Het Brabantse worstenbroodje is in 2016 toegevoegd aan het immaterieel erfgoed van Unesco. Maar Brabant is ook één van de grootste vleesproducerende regio’s van Nederland. De provincie Brabant is in 2018 uitgeroepen tot Europese regio van de Gastronomie, waarbij de stad Breda in de maand December centraal staat.

Reageer op dit artikel