nieuws

Van der Veer opent tijdelijke oliebollenbakkerij in Gelderse Vallei

Nieuws 1148

Echte Bakker Van der Veer gaat het groots aanpakken met de oliebollenverkoop dit jaar. De bakker, met winkels in Ede en Barneveld, opent in november een speciale oliebollenbakkerij in Barneveld. ‘De grootste van de Gelderse Vallei.’

Van der Veer opent tijdelijke oliebollenbakkerij in Gelderse Vallei
Met de bedrijfsbus worden de oliebollen straks vervoerd tussen de oliebollenbakkerij en de winkels in Barneveld en Ede. Foto: Van der Veer

De speciale oliebollenbakkerij van Echte Bakker Van der Veer komt in een pand op bedrijventerrein De Valk in Barneveld, zo laat Jaap van der Veer weten in de wandelgangen van een bijeenkomst van Het Genootschap voor de Bakkerij. De ondernemende bakker en zijn vrouw Aukje hebben inmiddels hun zonen Remco en Lammert achter zich in het bedrijf; ze timmeren hard aan de weg. De opening van de tweede winkel in Ede heeft ertoe geleid dat de capaciteit voor het bakken van de oliebollen in de bakkerij in Barneveld te klein is geworden. Dat vraagt om een andere strategie.

Dubbele capaciteit

Door uit te wijken naar het pand op het bedrijventerrein, kan de productiecapaciteit van de oliebollen worden verdubbeld. ‘Dat heeft alles te maken met de opening van de bakkerswinkel in Ede’, legt Jaap van der Veer uit. ‘Het is altijd traditie geweest dat we de  oliebollen in een tent naast de winkel in Barneveld bakken, maar dat is met onze klanten in Ede erbij niet genoeg. En bakken op twee locaties geeft te veel gedoe, we willen ook overal dezelfde kwaliteit blijven bieden.’

In 2017 bakte Van der Veer de oliebollen nog bij de winkel in Barneveld. Foto: Van der Veer

Inmiddels heeft de familie de regionale krant al gehaald met het initiatief. In de Barneveldse Courant vertelt zoon Remco dat de keuze is gevallen op opschalen na overleg met de familie en kennissen, de vaste hulptroepen tijdens de ‘oliebollendrukte’.

Twee maanden in gebruik

De oliebollenbakkerij zal twee maanden lang in gebruik zijn. Exacte aantallen wil Remco niet noemen, maar hij geeft aan dat het de grootste oliebollenbakkerij van de Gelderse Vallei betreft. ‘Belangrijk voordeel is dat we de kwaliteit nog beter in de hand kunnen houden. De kwaliteit van het beslag, de temperatuur van het vet, de baktijd….bij oliebollen en appelbeignets bakken moet elk detail kloppen’, legt hij uit aan de Barneveldse Courant.

Pendelen tussen bakkerij en winkels

De bakkers beginnen in november rustig aan te bakken om het bakproces op de nieuwe locatie goed onder de knie te krijgen. ‘Richting het eind van het jaar zal de drukte natuurlijk flink toenemen’, verwacht Remco. ‘Met een bedrijfsbus gaan we pendelen tussen De Valk en de winkels. Bij de winkels in Barneveld en Ede komen tenten te staan voor de oliebollenverkoop. Het bakproces is op schermen live te volgen. We maken er net zo´n feestje van als andere jaren.’

 

Reageer op dit artikel