nieuws

Ruben van Trigt verdedigt titel Dobla Pastry Battle

Nieuws

Ruben van Trigt doet in 2019 opnieuw mee aan The Dobla Pastry Award en verdedigt daarmee zijn titel van 2018. Van Trigt neemt ditmaal niet deel met Jeroen Goossens, met wie hij dit jaar won, maar met zijn leerling en collega: Bram Wakker.

Ruben van Trigt verdedigt titel Dobla Pastry Battle

Ruben van Trigt is inmiddels zelf leermeester bij Top’s Edelgebak in Bilthoven. Zodoende neemt hij dit jaar zelf de lead om de titel die hij vorig jaar won met toppatissier Jeroen Goossens, te verdedigen. Ruben doet dat samen met collega Bram Wakker. Jeroen Goossens zit komend jaar in de jury, samen met Adriaan van Haarlem. Het derde jurylid wordt nog bekendgemaakt.

Deelname aan The Dobla Pastry Battle staat open voor alle chefs en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Strijden in drie rondes

Deelnemende teams bestaan steeds uit een leermeester/leraar en een leerling. Zij strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2019’. Er zijn slechts 8 wedstrijdplaatsen, waarvoor Van Trigt zich nu dus samen met Bram Wakker heeft geplaatst. De winnaars nemen de kampioensbelt en een hoofdprijs van €2.500 mee naar huis. 

Inmiddels zijn alle teams die op 10 januari 2019 met elkaar strijden bekend:

  • Amy Kotterer & Rick van der Drift – Hotel Okura, Amsterdam
  • Anika van der Veen & Stephanie van Sonderen – Bakkerij Albertema, Peize & Sanadome
  • Alberto van de Water & Lisa Weber van De Polderei in Anna Paulowna
  • Ruben van Trigt & Bram Wakker – Top’s Edelgebak, Bilthoven
  • Sebastiaan Kikkert & Mark Jonker – La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam
  • Tineke Hendrikse & David de Jong – Culinair Centrum Beverwijk
  • Wouter Westerhof & Matthijs van de Tuin – Hotel Theaer Figi, Zeist

Black-box-opdracht

De rondes bestaan uit het maken van een klassieke desserttaart, friandises en de mysterieuze black-boxopdracht. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava en kan gevolgd worden door publiek en via live feeds op onder andere Facebook.

Horecava 2019

De succesvolle eerste editie van ‘The Dobla Pastry Battle’ in 2018 is voor Dobla reden de wedstrijd opnieuw te organiseren. Dit gebeurt opnieuw tijdens de Horecava in Amsterdam – in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.

Reageer op dit artikel