nieuws

Minister Grapperhaus te gast bij Bakkerij Remmerswaal

Nieuws

Bakkerij Remmerswaal ontving op 18 oktober hoog bezoek. Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, Burgemeester Lamers van Schiedam en Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam waren aanwezig bij een ondernemersontbijt die gehouden werd in de bakkerij. Naast de minister en burgemeesters waren er nog vele toonaangevende ondernemers uit Spaanse Polder en de ’s Gravelandsepolder aanwezig.

Minister Grapperhaus te gast bij Bakkerij Remmerswaal
Burgemeester Lamers (r) en Aboutaleb ontbijten met ondernemers bij Bakkerij Remmerswaal

Aanleiding voor het ondernemersontbijt is de integrale aanpak van criminaliteit en ondermijnende activiteiten op de industrieterreinen Spaanse Polder en ’s Gravelandsepolder. Ondernemers en overheid werken nauw samen om de foute ondernemers er tussenuit te halen en met behulp van de gemeente worden deze lege plekken zo snel mogelijk weer opgevuld met bonafide bedrijven. De afgelopen jaren is dit traject ingezet en met succes.

Burgemeester Lamers in gesprek met Richard Remmerswaal.

Pioniersproject

Vele malafide bedrijven zijn de afgelopen jaren door de aanwezigheid en controles van de overheid aangepakt. De minister wilde zelf graag met de ondernemers van gedachte wisselen om te horen wat er in dit traject mogelijk nog verder verbeterd kan worden. ‘Dit is echt een pioniersproject waarbij de gemeenten laten zien dat je door samenwerking een groot maatschappelijk probleem aanpakt. Het is de criminaliteit die de sfeer verpest en zich tussen de goede ondernemers nestelt. Maar daar krijgt men hier nauwelijks de kans meer voor. Deze aanpak zou een voorbeeld moeten zijn voor meer plekken in Nederland.’

Reageer op dit artikel