nieuws

Consumenten zaaien winterrogge op akkers Odin-boerderij De Beersche Hoeve

Nieuws 334

Consumenten kunnen op zaterdag 27 oktober zelf meedoen met het zaaien van winterrogge op de akkers van Odin-boerderij De Beersche Hoeve in het Brabantse Middelbeers. Jong of oud, ervaren of leek; iedereen kan meelopen en samen in een lange rij het zaad uitstrooien.

Consumenten zaaien winterrogge op akkers Odin-boerderij De Beersche Hoeve
Foto: Odin

De boeren van De Beersche Hoeve vertellen die zaterdag over biodynamische landbouw en het belang van vrij zaadgoed. Deelnemers krijgen een rondleiding over de boerderij en er wordt afgesloten met koffie, thee en wat lekkers.

Landelijke actie

De zaaiactie op De Beersche Hoeve vindt plaats in het kader van de landelijke actie ‘Toekomst Zaaien’ van Stichting Demeter. Daarbij kunnen mensen in oktober op diverse boerderijen samen met de boeren graan zaaien. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor biodiversiteit en de waarde van vrij en levenskrachtig zaadgoed, dat zonder gentech wordt gemaakt.

Deelnemen

Geïnteresseerden kunnen zich op 27 oktober om 14.00 uur melden aan de parkeerplaats aan de Dr. Jan van de Mortellaan 3 in Oostelbeers (voor navigatie soms Oost-, West-, en Middelbeers), tegenover de ingang van landgoed Baest in Noord-Brabant. Meer informatie over De Beersche Hoeve en vrij zaadgoed is te vinden op de website Odin.nl/boerderij.

Grootste biologische foodcoop

Odin is de grootste biologische foodcoop van Nederland en bestaat 35 jaar. De coöperatie is eigendom van 7500 leden en hun aantal groeit snel. Leden betalen maandelijks een bijdrage en krijgen daarvoor ledenvoordeel. Odin-leden hebben inspraak in het beleid van de coöperatie via de ledenraad. Odin heeft 23 winkels, een groothandel (met distributiecentra in Geldermalsen en Marum) en een bezorgdienst. Daarnaast heeft de coöperatie een eigen imkerij en boerderij; 100 procent biologisch en het liefst biodynamisch.

Reageer op dit artikel