nieuws

Belang van voedingsvezels onder de aandacht bij SSK supermarkten

Nieuws 312

Driekwart van de Nederlanders eet onvoldoende voedingsvezels, terwijl vezels van groot belang zijn voor een gezonde spijsvertering. Zo kunnen vezels buikklachten voorkomen of verminderen, en het risico op darmkanker verlagen. Om kennis over vezelrijke producten te vergroten starten de Maag Lever Darm Stichting en Stichting Super Supermarkt Keurmerk (SSK) daarom een campagne in 230 supermarkten.

Belang van voedingsvezels onder de aandacht bij SSK supermarkten
Archief Bakkerswereld

De actie loopt van 1 t/m 25 november 2018. Marloes Smink-van de Wolfshaar (MLDS) vertelt: ‘Als het om voeding gaat, is de plaats van aankoop erg bepalend in het stimuleren van een gezonde en vezelrijke keuze. We zijn dan ook blij dat supermarkten met het Super Supermarkt Keurmerk dit onderschrijven. Al met al kunnen we zo via 230 supermarkten door heel Nederland consumenten bereiken met de vezelboodschap.’

Actieperiode

Tijdens de actieperiode besteden de supermarkten op de winkelvloer (via o.a. posters, materialen bij de schappen en kaarten voor de consumenten) en online via www.mlds.nl/vezelactie aandacht aan vezels. ‘We willen met handige tips en lekkere recepten laten zien dat een vezelrijk eetpatroon heel goed te doen is’, aldus Smink-van de Wolfshaar.

Over het Super Supermarkt Keurmerk

Het Super Supermarkt Keurmerk wordt uitgereikt aan zelfstandige supermarktondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. In het SSK staan zeven thema’s centraal; lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek. Het keurmerk is ontwikkeld door brancheorganisatie het Vakcentrum in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Over de Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde buik voor iedereen. De spijsvertering is een essentieel stelsel in ons lichaam. Als daar iets mis mee is, zijn de gevolgen vaak groot. Met een gezonde en vezelrijke leefstijl kun je het risico op ziekten verkleinen. Via het platform www.hoegezondisjouwbuik.nl wil de stichting meer bekendheid over het belang van vezelrijke voeding creëren. Vezels vind je terug in plantaardige producten zoals groente, fruit, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten en noten.

Reageer op dit artikel