nieuws

Vroeg in Bunnik zevende in Koffie Top 100

Nieuws 428

Vroeg in Bunnik, een combinatie van restaurant en bakkerij, is zevende geworden in de Koffie Top 100 van Misset Horeca. Tevens pakte Vroeg de titel ‘Beste koffie in een restaurant.’

Vroeg in Bunnik zevende in Koffie Top 100
Bunnik: Koffie Top 100 2018, Vroeg te Bunnik. Foto: Misset Horeca

Vroeg werd verdienstelijk zevende in de Koffie Top 100 van Misset Horeca. De top 100 2018 is maandagavond 24 september bekendgemaakt in Kunstlinie Almere, Flevoland. Tijdens deze avond is Boot Koffie uit Amersfoort tot overall winnaar uitgeroepen. Behalve de zevende plek ging vroeg er met de categeorietitel ‘Beste koffie in een restaurant ‘ vandoor. Bedrijfsleider Harold Wennink en zijn team zijn reuzetrots op deze prestatie.

De jury is lovend

De jury was lovend over dit Bunnikse restaurant. ‘Prachtig en veelzijdig concept, met gepassioneerde eigenaar en medewerkers en waar kennis met liefde wordt gedeeld.’ De bakkerij annex

Vroeg heeft veel geïnvesteerd in het aannemen van gespecialiseerde barista’s.
Foto: Vroeg

delicatessenwinkel annex restaurant ging eerder al met de titel Leerbedrijf van het jaar 2017 aan de haal.

De jury schrijft: ‘Heel mooi hoe lokale producten hier een podium krijgen. De espressomachine staat middenin de zaak, zodat gasten goed zien wat er gebeurt. We proeven zowel lungo, espresso als cappuccino van Vroeg Puro, een eigen single origin boon uit Brazilië. De lungo herbergt zoet van amandel en chocolade, aangevuld met frisse citruszuren. De espresso geeft een zeer romig mondgevoel, is eerst appelfris van smaak, waarna de fijne cacaobitters omhoog komen. Cappuccino is populair, ze verbruiken 200 liter melk per week. Naast hazelnoot proeven we een mooi zoete afdronk met rabarber.’

De kracht van personeel

Het restaurant heeft veel geïnvesteerd in het aannemen van gespecialiseerde barista’s, het opleiden en trainen van het eigen personeel en het continu blijven uitdagen van hun mensen. De koffie moet hoog van kwaliteit zijn. Daarom zijn de barista’s continu aan het afstellen, de luchtvochtigheid meten, grammen instellen enzovoorts.

Kruisbestuiving brood en koffie

De jury was ook verrast over hoe lokale producten een podium krijgen en hoe de verschillende ambachten binnen Vroeg hun vak delen. Zo maakt de bakkerij zoet brood waar koffie in verwerkt is en hebben ze overheerlijk espressogebak. Harold: ‘Deze kruisbestuiving werkt aanstekelijk binnen het bedrijf. Dit is de manier om continu te innoveren en onze processen te optimaliseren.’

Vroeg is trots op dit behaalde resultaat. ‘We zullen dit de komende weken vieren met diverse leuke koffieverrassingen’, aldus bedrijfsleider Wennink.

Reageer op dit artikel